Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Βαρκελώνη: Σκληρές συγκρούσεις [εικόνες και video]

Οι διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία στην Βαρκελώνη, καθώς χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν στο κάλεσμα «Marches for Freedom» στις 18 Οκτωβρίου 2019. EPA ANDREU DALMAU




Το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας γνωστοποίησε ότι έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη της ισπανικής πολιτοφυλακής στα περίχωρα της Βαρκελώνης, έπειτα από πέντε ημέρες κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας, που πολλές φορές σηματοδοτήθηκαν από βίαιες ταραχές, για τη φυλάκιση των αυτονομιστών ηγετών. Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε την Παρασκευή ότι οι βίαιοι διαδηλωτές στην Καταλονία μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως έξι χρόνια, βάσει της ισπανικής νομοθεσίας.

Η βορειοανατολική περιοχή της χώρας συνταράσσεται επί πέντε μέρες από διαδηλώσεις και ταραχές μετά την καταδίκη από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας εννέα Καταλανών αυτονομιστών ηγετών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε βαριές ποινές κάθειρξης για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης της Καταλωνίας το 2017.

Ο Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι συγκρούσεις σημειώνονται στην περιοχή γύρω από την κεντρική αστυνομική διεύθυνση της Βαρκελώνης το βράδυ της Παρασκευής, στις οποίες εμπλέκονται 400 άτομα που δρούν σε “οργανωμένες ομάδες” και αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης “έως έξι χρόνια, βάσει του ισπανικού ποινικού κώδικα”.

Σημειώνεται δε ότι ο υπουργός Εσωτερικών είπε σε δημοσιογράφους την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να στείλει ενισχύσεις των δυνάμεων ασφαλείας στη Βαρκελώνη, προκειμένου να βοηθήσουν στη διατήρηση της τάξης στην πόλη και να επιτρέψουν στις αστυνομικές δυνάμεις που ήδη επιχειρούν εκεί να ξεκουραστούν.

Mε στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας στη Βαρκελώνη: 500.000 στους δρόμους, αναβλήθηκε το El Classico

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: