Έκθεση για καλές υπηρεσίες γ.γ. ΟΗΕ στην Κύπρο επεξεργάζεται η Σπέχαρ: Τέλη Οκτωβρίου στα ΗΕ

File Photo: Η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ (Κ), ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης (Α) και ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί (Δ). ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Περί τα τέλη Οκτωβρίου θα διαβιβαστεί στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη από την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, προκαταρκτικό προσχέδιο της έκθεσης για τις καλές υπηρεσίες του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, το οποίο ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή από το γραφείο της κυρίας Σπέχαρ και θα οριστικοποιηθεί στη συνέχεια από τον ίδιο τον ΓΓ Αντόνιο Γκουτέρες και την Ειδική του Απεσταλμένη Τζέιν Χολ Λουτ, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ενημερωμένη πηγή.

  • Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ζήτησε από τον ΓΓ του ΟΗΕ, με το ψήφισμά του που εγκρίθηκε στις 25 Ιουλίου για ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) να υποβάλει, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, έκθεση για τις καλές του υπηρεσίες.

Αυτή τη στιγμή το γραφείο της κυρίας Σπέχαρ ετοιμάζει προκαταρκτικό προσχέδιο της έκθεσης που θα διαβιβαστεί στον ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, ώστε να ολοκληρωθεί από την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ αλλά και τον ίδιο τον κ. Γκουτέρες, επεσήμανε η ίδια πηγή.

  • Σε ερώτηση αν η κυρία Σπέχαρ θα έχει συναντήσεις με τους δυο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο της εργασίας που γίνεται για ετοιμασία του προκαταρκτικού προσχεδίου της έκθεσης από τα ΗΕ στην Κύπρο, η ίδια πηγή είπε πως αυτό δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, προσθέτοντας πως «αυτή τη φορά είναι ο ΓΓ που ηγείται των προσπαθειών και έτσι αυτός και γενικά οι άνθρωποι στη Νέα Υόρκη θα είναι σε καλύτερη θέση να δώσουν την ενημέρωση (προς το Συμβούλιο Ασφαλείας) από ότι η κυρία Σπέχαρ».

Η ίδια πηγή επεσήμανε πως στην έκθεση θα περιλαμβάνονται, ως είθισται, και αναφορές σε ό,τι αφορά τα ΜΟΕ.

ΚΥΠΕ
11/10/2019

Η Τουρκία παίζει το «μεγάλο της χαρτί» στο οικόπεδο 7: Η γεώτρηση θα γίνει τον Ιανουάριο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: