Είναι ο Γκράχαμ “λαγός” του Τραμπ: Προειδοποιεί τον Ερντογάν να σταματήσει την εισβολή…

File Photo: Ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, 18 Ιανουαρίου 2019. Τώρα ο Γκράχαμ απατεί κυρώσεις… EPA, TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Εάν συνεχιστεί η τουρκική επιθετικότητα εναντίον των πόλεων Tal Tamir και Kobani, των χριστιανικών και κουρδικών περιοχών, θα αποκοπεί ό, τι έχει απομείνει από την σχέση του αμερικανικού Κογκρέσου και της Τουρκίας.

Τα παραπάνω έγραψε σήμερα στον λογαριασμό του, στο Twitter, ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Ο κ. Γκράχαμ θεωρείται ο “λαγός” του προέδρου Ντόναλντ Τράμπ στα θέματα της Τουρκίας.

Πιστεύεται ότι για τα θέματα που αφορούν την κατοχική δύναμη και τον Ταγίπ Ερντογάν συνεννοείται πάντα με τον Αμερικανό Πρόεδρο, πριν κάνει οτιδήποτε.

Τόνισε και τα εξής προειδοποιητικά:

  • Θα ήθελα να καλέσω την Τουρκία να σταματήσει (την εισβολή) και να προσπαθήσει να επαναφέρει τη σχέση με τρόπο που θα ήταν κερδοφόρος (και για τις δύο πλευρές).

Σημειώνουμε ότι ο κ. Τραμπ χρησιμοποίησε τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή για να διαπραγματευθεί με τον Ερντογάν τη μη λειτουργία του ρωσικού συστήματος S-400 και ως αντάλλαγμα να του δώσει τα μαχητικά F-35 και το σύστημα Patriot. Εκείνη η διαπραγμάτευση απέτυχε.

Επίσης τον χρησιμοποίησε για να μεταφέρει μηνύματα στην τουρκική ηγεσία για τη Συρία και τους Κούρδους.

Ο κ. Γκράχαμ, που υποστηρίζει τον κ. Τραμπ για το θέμα της καθαίρεσης, βρίσκεται απέναντι του στο μείζον ζήτημα της εθνοκάθαρσης των Κούρδων. Ήδη ζήτησε να ψηφίσει η Γερουσία τις κυρώσεις, τις οποίες αποφάσισε την Τρίτη η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως και την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Ο μπασκετμπολίστας Καντέρ κατηγορεί την βουλευτή Ομάρ: Είσαι στο μισθολόγιο του Ταγίπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: