Είμαστε έτοιμοι, δε μπορείτε να μας ελέγξετε με απειλές, απαντά ο Οκτάι στον Τραμπ

File photo: Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι. Photo via Twitter




Αμέσως μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας ότι όλα είναι έτοιμα για την στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία,  ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, δήλωσε ότι η Άγκυρα

διαθέτει τόσο την αποφασιστικότητα όσο και την δύναμη να εκτελέσει τα δικά της σχέδια όταν πρόκειται για την εθνική της ασφάλεια και δεν μπορεί να ελεγχθεί με απειλές.

  • “Η Τουρκία δεν θα δεχθεί την δημιουργία τρομοκρατικού διαδρόμου ή τρομοκρατικού κράτος ακριβώς δίπλα στα σύνορά της υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις, όποιο κι αν είναι το κόστος”, δήλωσε ο Οκτάι.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα επιμείνει στην προσέγγισή της για το μέλλον των Σύρων ώστε να διασφαλιστεί η ειρήνη στην περιοχή.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μια μέρα μετά την απειλή Τραμπ ότι θα καταστρέψει την οικονομία της Τουρκίας εφόσον διαπιστώσει ότι οι κινήσεις της Άγκυρας βγουν εκτός ορίων.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι η Άγκυρα έχει ολοκληρώσει όλες τις προετοιμασίες για την στρατιωτική επιχείρηση στα ανατολικά τους Ευφράτη, στη Συρία.

Με πληροφορίες από Reuters

Η Αγκυρα λέει ότι οι βομβαρδισμοί της έγιναν κατά θέσεων του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: