Εικόνες φρίκης στη Συρία: Ιδού τα… χειρουργικά χτυπήματα του εισβολέα Ερντογάν

File Photo: Από την τουρκική εισβολή στη Συρία. EPA, STR




Εικόνες φρίκης στη Συρία. Μικρά παιδιά που το νήμα της ζωής τους κόπηκε από τις οβίδες του τουρκικού πυροβολικού. Άλλα, τραυματισμένα με τα μάτια τους γεμάτα τρόμο και απορία. Πόνος και αγωνία. Μάχη για να τα κρατήσουν στη ζωή. Άνθρωποι που κείτονται νεκροί στους δρόμους, μέσα σε λίμνες αίματος.

Στο OPEN TV και τη Γεωργία Λαγού μιλά και ο επίσκοπος Σαφίτας Συρίας, Δημήτριος, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είναι τραγικές,βέβαια αυτοί που υποφέρουν περισσότερο είναι τα παιδιά και οι μεγάλοι, γιατί εντάξει οι νέοι μπορούν να φύγουν, αλλά οι μικροί και οι μεγάλοι θέλουν βοήθεια».

Λίγες ώρες μετά τις εικόνες που άρχισαν να μεταδίδουν από την πρώτη στιγμή τα τουρκικά τηλεοπτικά μέσα, παρουσιάζοντας την εισβολή στη Συρία ως έναν στρατιωτικό περίπατο, οι εικόνες που μεταδίδουν τα κουρδικά κανάλια έρχονται να αντικρούσουν τους ισχυρισμούς των Τούρκων στρατιωτικών περί χειρουργικών πληγμάτων και να επιβεβαιώσουν με τον πιο τραγικό τρόπο την αγριότητα του πολέμου.

Ο θρήνος των γονιών ακούγεται πιο δυνατός από τις αποστειρωμένες δηλώσεις στην Άγκυρα, για την πορεία των επιχειρήσεων.

Ο επίσκοπος Δημήτριος συνεχίζει: «Η επίθεση είναι τόσο σφοδρή και δυνατή και ξαφνικά άρχισε και οι άνθρωποι τώρα αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να φύγουν να γλιτώσουν τη ζωή τους.

Ο πόλεμος είναι πάρα πολύ δύσκολος και γίνεται ξαφνικός και βέβαια τώρα τα όπλα είναι πιο προχωρημένα και καταστρέφουν πάρα πολλές περιοχές». Τοίχοι και αυτοκίνητα γαζωμένα από τα θραύσματα των βομβών. Στους δρόμους λίμνες αίματος. Οι Κούρδοι καταγγέλλουν ότι έχουν χτυπηθεί κατοικημένες περιοχές.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ, OPEN TV

Η φρίκη του πολέμου στη Συρία: Νεκροί, τραυματίες, νέα καραβάνια εκτοπισμένων [photos, videos]

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: