Ειδικός αμφισβητεί την αυτοκτονία Έπσταϊν: Ύποπτα τα κατάγματα, “δείχνουν” στραγγαλισμό

File Photo: Ο Εισαγγελέας της Βόρειας περιοχής Νέας Υόρκης Τζέφρι Μπέρμαν σε συνέδριο για τη σύλληψη του Αμερικανού χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. EPA, JASON SZENES




Την πλήρη αμφισβήτησή του στο σενάριο της αυτοκτονίας του Αμερικανού χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν, το οποίο προέταξε η ιατροδικαστής εκφράζει ειδικός, τον οποίο όρισε ο αδελφός του, και αφήνει να εννοηθεί ότι ο άνδρας, που κατηγορήθηκε για σεξουαλικές επιθέσεις, στην πραγματικότητα δολοφονήθηκε μέσα στη φυλακή φέτος το καλοκαίρι.

  • «Τα στοιχεία μαρτυρούν κυρίως μια ανθρωποκτονία παρά μια αυτοκτονία», δήλωσε ο Μάικλ Μπάντεν στο ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, κάνοντας λόγο για «πολλαπλά κατάγματα» στο υοειδές οστό, που βρίσκεται στο ύψος του λαιμού, «τα οποία είναι πολύ ασυνήθιστα σε μια αυτοκτονία».

Ο θάνατος του Τζέφρι Έπσταιν, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση στη Νέα Υόρκη, τη 10η Αυγούστου, έβαλε τέλος στις διώξεις εναντίον του με την κατηγορία ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια.

Έπειτα από μια «εξονυχιστική» εξέταση, σύμφωνα με τους όρους που η ίδια χρησιμοποίησε, η υπεύθυνη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης Μπάρμπαρα Σάμπσον κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο 66χρονος χρηματιστής είχε αυτοκτονήσει δι’ απαγχονισμού.

  • Οι δικηγόροι του Έπσταϊν αμέσως αμφισβήτησαν τα συμπεράσματα και ανακοίνωσαν την έναρξη μιας «ανεξάρτητης και πλήρους» έρευνας για τα αίτια του θανάτου του.

Για τον Μάικλ Μπάντεν, ο οποίος ήταν παρών στη διαδικασία νεκροψίας νεκροτομής έπειτα από αίτημα του αδελφού του Τζέφρι Έπσταϊν, τα κατάγματα είναι χαρακτηριστικά μιας ανθρωποκτονίας από «στραγγαλισμό», επισήμανε ο ίδιος στο Fox News.

  • Ηλικίας 85 ετών, ο ειδικός διετέλεσε επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και πραγματοποίησε, κατά τη διάρκεια της καριέρας του, περισσότερες από 20.000 νεκροψίες νεκροτομές, σύμφωνα με το βιογραφικό του που είναι αναρτημένο στον επίσημο ιστότοπό του.

«Παραμένουμε στη θέση μας» τόνισε η Μπάρμπαρα Σάμπσον σε μια δήλωση που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η αρχική εξέταση ήταν εξονυχιστική και πλήρης» διαβεβαίωσε, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει «κανένας λόγος προκειμένου το ινστιτούτο μας να προχωρήσει σε μια δεύτερη εξέταση».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Αμερικανοί νομοθέτες συμβουλεύουν τον Τραμπ να ακυρώσει την πρόσκληση στον Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: