Δυο συλλήψεις από τη βρετανική αστυνομία για τους 38 νεκρούς του φορτηγού στο Εσσεξ




Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σήμερα σε δύο ακόμη συλλήψεις σχετικά με το θάνατο των 39 μεταναστών κινεζικής καταγωγής που βρέθηκαν στο Εσσεξ,  μέσα στο φορτηγό-ψυγείο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.  Παράλληλα συνεχίζει υπό κράτηση και ανάκριση ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού.

Με βάση τις πληροφορίες, τα δυο άτομα συνελήφθησαν στο Γουόριγκτον της βορειοδυτικής Αγγλίας και πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα, 38 ετών και οι δύο, που κρατούνται ως ύποπτοι  για διακίνηση ανθρώπων και ανθρωποκτονία.

«Ένας 38χρονος άνδρας και μια 38χρονη γυναίκα από το Γουόριγκτον έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της συνωμοσίας για παράνομη διακίνηση προσώπων και με την κατηγορία 39 ανθρωποκτονιών», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι αντιδράσεις της Κίνας

Στο μεταξύ, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα πως η κινεζική κυβέρνηση ελπίζει ότι η Βρετανία θα μπορέσει να επιβεβαιώσει την ταυτότητα των 39 νεκρών το ταχύτερο δυνατόν και πως ζητεί από τη Βρετανία να “τιμωρήσει αυστηρά” αυτούς που ευθύνονται για τον θάνατό τους, ενώ εφημερίδα που υποστηρίζεται από το κινεζικό κράτος έγραψε ότι η Βρετανία φέρει κάποια ευθύνη στην υπόθεση αυτή.

Προς το παρόν η βρετανική αστυνομία δεν έχει καταφέρει να επαληθεύσει την εθνικότητα των νεκρών, δήλωσε επίσης η εκπρόσωπος του υπουργείου Χουά Τσουνγίνγκ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Πεκίνο.

“Ελπίζουμε ότι η βρετανική πλευρά θα μπορέσει το ταχύτερο δυνατό να επιβεβαιώσει και να επαληθεύσει τις ταυτότητες των θυμάτων, να εξακριβώσει τι συνέβη και να τιμωρήσει αυστηρά τους εγκληματίες που εμπλέκονται στην υπόθεση”, σημείωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ /Reuters

Κίνα: Βρετανία και Ευρώπη να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τους 39 νεκρούς Κινέζους

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: