Δημοσιογράφος τραυματίας στο Μεξικό: Σε συνέντευξη με έμπορο ναρκωτικών, όταν μπήκε η αστυνομία

File Photo: JΔημοσιογράφος τραυματίστηκε όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τον έμπορο ναρκωτικών από τον οποίο έπαιρνε συνέντευξη, Μεξικό. EPA, ANGELO CARCONI




Εν ώρα εργασίας τραυματίστηκε στο πόδι δημοσιογράφος του National Geographic, ο οποίος πυροβολήθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής ενώ έπαιρνε συνέντευξη από έναν φερόμενο έμπορο ναρκωτικών.

  • Ο φερόμενος έμπορος έπεσε νεκρός, όταν τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν στον χώρο και άρχισαν να πυροβολούν. Ο δημοσιογράφος μετείχε σε μια τετραμελή ομάδα του περιοδικού που είχε κανονίσει να πάρει αυτήν τη συνέντευξη, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές της Πολιτείας Τσιουάουα. Ο τραυματίας έχει μεταφερθεί σε τοπικό νοσοκομείο ενώ οι υπόλοιποι τρεις συνεργάτες του οδηγήθηκαν για λόγους ασφαλείας στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.

Το κτίριο όπου δινόταν η συνέντευξη είχε ερευνηθεί στο παρελθόν από τις αρχές, στο πλαίσιο μιας άλλης υπόθεσης, της δολοφονίας δύο μελών μιας εγκληματικής οργάνωσης.

  • Οι μεξικανικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει το όνομα του δημοσιογράφου, ούτε του φερόμενου εμπόρου ναρκωτικών που σκοτώθηκε. Οι εκπρόσωποι του περιοδικού δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε ένα αίτημα να σχολιάσουν το θέμα.

Η Πολιτεία Τσιουάουα, στο βόρειο Μεξικό, είναι από τις περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητα στη χώρα.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Συνελήφθη Ρωσίδα δημοσιογράφος στο Ιράν: Κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: