Διαψεύδουν οι Κούρδοι ότι τουρκικά στρατεύματα έπληξαν στόχους στη Συρία: Τι δηλώνουν

File Photo: Τουρκικά στρατεύματα στη Συρία. EPA, TURKISH DEFENSE MINISTRY HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY, NO SALES




Ραγδαίες είναι η εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στο θέμα της Συρίας. Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας μιλά για επιθέσεις σε Ιράκ και Συρία, οι Κούρδοι το διαψεύδουν, ενώ οι ΗΠΑ αποφάσισαν να μην μοιράζονται πλέον πληροφορίες με τους Τούρκους και να συνεχίσουν να ελέγχουν τον εναέριο χώρο πάνω από τη Βόρεια Συρία για την Τουρκία.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι έκανε επιδρομή στο Ιράκ και εξουδετερώθηκαν τρεις πολεμιστές του PKK.

Στα social media κυκλοφόρησε βίντεο που φέρεται να καταγράφει τη στιγμή του βομβαρδισμού.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Daily Sabah, το πυροβολικό της Τουρκίας εξαπέλυσε επίθεση στην πόλη Αλ- Μαλικίγια της Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Το πυροβολικό βομβάρδισε θέσεις των Κούρδων (YPG).

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή εναντίον στρατιωτικής βάσης που φιλοξενεί αραβο-κουρδικές μονάδες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στην επαρχία Αλ-Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία, μετέδωσε συγκεκριμένα η τηλεόραση al-Mayadeen του Λιβάνου.

«Τα τουρκικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στην έδρα των κουρδικών δυνάμεων κοντά στην πόλη Αλ-Μαλικίγια στην επαρχία Αλ-Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία» μετέδωσε το Al-Mayadeen.

Κουρδικά ΜΜΕ και δημοσιογράφοι ωστόσο υποστηρίζουν ότι η επιδρομή έγινε εντός του τουρκικού εδάφους και όχι εντός του Συριακού, ενώ ο δήμαρχος της πόλης Ντερίκ, στα βορειοανατολικά της Συρίας, διαψεύδει και εκείνος πως υπήρξαν αεροπορικές επιδρομές εντός συριακού εδάφους.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Τούρκος πρόεδρος σήμερα ήταν στη Σερβία, ενώ με βαση το πρωτόκολλο, χρειάζεται μια τυπική συγκατάθεση του τουρκικού κοινοβουλίου μετά από συνεδρίαση ώστε να πάρει την άδεια του και να προχωρήσει σε επίθεση.

HELLAS JOUNRNAL με πληροφορίες από τουρκικό υπουργείο Άμυνας, ΕΘΝΟΣ

Ηχηρό μήνυμα των ΗΠΑ: Δεν μοιράζονται πληροφορίες με τους Τούρκους για τη Συρία

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: