Διαδοχικές συναντήσεις Μητσοτάκη με τους αρχηγούς στο Μαξίμου για τη ψήφο των απoδήμων

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης(Α) συνομιλεί με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα (Δ) κατά τη διάρκεια συνάντησής τους,για τη διευκόλυνση της ψήφου των εκτός επικρατείας εκλογέων, στο γραφείο του στη Βουλή, Αθήνα, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019.ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Συνάντηση με την Φώφη Γεννηματά έχει αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από το γραφείο του, στο πλαίσιο των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς για την ψήφο των αποδήμων.

Η Φώφη Γεννηματά μπήκε στο γραφείo του πρωθυπουργού, στη Bουλή, άρρωστη από κρύωμα και το επεσήμανε στον κ. Μητσοτάκη.

Ο διάλογος Μητσοτάκη-Γεννηματά
«Σηκώθηκα μόνο και μόνο για να έρθω εδώ», του είπε.

«Κι εγώ έχω κρύωμα, οπότε δεν κινδυνεύουμε να κολλήσουμε ο ένας τον άλλο», της απάντησε ο πρωθυπουργός, ο οποίος παρήγγειλε πράσινο τσάι και για τους δύο.

Ας σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να μην κάνουν διαρροές για το περιεχόμενο της συζήτησής τους.

Το τετ α τετ με Τσίπρα και η κουβέντα για τα έπιπλα
Λίγο μετά τις 11:00 την πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου στη Βουλή είχε περάσει ο Αλέξης Τσίπρας για να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της ψήφου των αποδήμων.
Η συνάντηση που διήρκησε περίπου 40 λεπτά ξεκίνησε με τον Αλέξη Τσίπρα να κοιτάζει το πρώην γραφείο του και να σχολιάζει στον πρωθυπουργό.

«Βλέπω έκανες αλλαγές» είπε ο κ. Τσίπρας στον πρωθυπουργό, μπαίνοντας στο γραφείο του.
«Αλλαγές μικρές», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, εννοώντας τους πίνακες κλπ.
«Ξεκίνησες τις μεταρρυθμίσεις», επέμεινε ο κ. Τσίπρας, θέλοντας να ειρωνευτεί.
«Μεταρρυθμίσεις επίπλων» ανταπάντησε ο πρωθυπουργός, κόβοντας την συζήτηση εκεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε χωρίς να κάνει κάποια δήλωση, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε κάμερα της ΕΡΤ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου, για να προβεί σε δηλώσεις.

Πέτσας: Άσκηση συναίνεσης, όχι επικοινωνιακό παιχνίδι

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, λίγο πριν την συνάντηση δήλωσε: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς για τη διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους. Ελπίζουμε ότι η σημερινή πρωτοβουλία για αυτό το μείζον θέμα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες θα είναι μια επιτυχής άσκηση συναίνεσης και δεν θα μετατραπεί σε επικοινωνιακό παιχνίδι».

ΠΗΓΗ: iefimerida

Οι πολιτικοί αρχηγοί στο Μαξίμου: Συζητούν με Μητσοτάκη Αιγαίο, Κύπρο και ψήφο ομογενών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: