Δεν υπάρχουν όρια: Ο “εξωγήινος” Κιπτσόγκε έσπασε το φράγμα δυο ωρών στον Μαραθώνιο

Photo via Twitter@INEOS




Ο Ελιουντ Κιπτσόγκε, χρυσός ολυμπιονίκης στους αγώνες του Ρίο, είχε βάλει στόχο να καταφέρει να καλύψει σε λιγότερες από δυο ώρες την απόσταση του Μαραθωνίου στο INEOS Challenge της Βιέννης, και το πέτυχε, στον αγώνα που έγινε το πρωί του Σαββάτου.

Ο Κιπτσόγκε τα κατάφερε, κι έγινε ο πρώτος δρομέας αθλητής στην Ιστορία που ολοκλήρωσε Μαραθώνιο δρόμο καλύπτοντας την απόσταση σε λιγότερο από δύο ώρες.

Ο Κενυάτης τερμάτισε σε 1.59.40 και για να το καταφέρει, είχε, στον ιδιότυπο αγώνα, 40 «λαγούς», αθλητές που έτρεξαν για να του δώσουν κίνητρο, μεταξύ αυτών οι Κίπκετερ και Λάγκατ.

  • Ο “εξωγήινος” Κενυάτης δρομέας,έχει νικήσει στους έντεκα από τους δώδεκα επίσημους αγώνες στους οποίους συμμετείχε στην καριέρα του στον Μαραθώνιο (μέσος όρος 2:04΄11΄΄), συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων δέκα σε πέντε χρόνια.

Με επίδοση 2 ώρες 01΄39΄΄ από τον Σεπτέμβριο του 2018 κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ, που επιτεύχθηκε στο Βερολίνο. Ο Κιπτσόγκε είχε φτάσει στη Βιέννη από την περασμένη Τρίτη, προκειμένου να προετοιμαστεί.

«Ποτέ δεν ήμουν καλύτερα», είχε πει. «Η διαδρομή, εντελώς επίπεδη, είναι τέλεια και επιλέχθηκε ύστερα από μακρά αναζήτηση. Στο Βερολίνο υπογράψαμε ένα παγκόσμιο ρεκόρ, στη Βιέννη πρόκειται να γράψουμε Ιστορία», είχε δηλώσει. Και το έκανε. Κι είχε πει και κάτι άλλο: “Δεν υπάρχουν όρια στον άνθρωπο”. Και το απέδειξε.

Η επίδοση του Κιπτσόγκε, ωστόσο,  δεν θα προσμετρηθεί ως παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς ο συγκεκριμένος αγώνας δε φέρει τη σφραγίδα της IAAF.

Πάντως, στην Κένυα, μετρήσει δε μετρήσει το ρεκόρ, ξέσπασαν πάνδημοι πανηγυρισμοί για το επίτευγμα του Κιπτσόγκε:

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: