Δέκατη ημέρα διαδηλώσεων στο Λίβανο: Ο στρατός επιχειρεί ν’ ανοίξει τους δρόμους

File photo: Να ανοίξουν τους δρόμους ζητά ο στρατός από τους διαδηλωτές. EPA/WAEL HAMZEH




Οι διαδηλωτές στον Λίβανο δεν δείχνουν διατεθειμένοι να τερματίσουν τις κινητοποιήσεις τους παρά το πακέτο εντυπωσιακών μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε ως προσπάθεια κατευνασμού η κυβέρνηση. Ετσι, για δέκατη ημέρα πλημμύρισαν οι δρόμοι τόσο της Βαγδάτης όσο και άλλων πόλεων, παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας αλλά και του στρατού να απομακρύνουν τα οδοφράγματα και να ελευθερώσουν  τους δρόμους.

Ανακοίνωση του στρατού αναφέρει ότι εξετάστηκαν σε ειδική συνάντηση των αξιωματούχων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας τρόποι για να ξανανοίξουν οι μεγάλες οδικές αρτηρίες με παράλληλη ωστόσο “προστασία της ασφάλειας των διαδηλωτών”.

Οι διαδηλωτές έχουν κλείσει τους δρόμους με κάθε είδους οδοφράγματα και καθιστικές διαμαρτυρίες Το αίτημά τους για παραίτηση της κυβέρνησης τονίζεται και από τεράστια πανό.

Ο Λίβανος δοκιμάζεται εδώ και 10 ημέρες από διαδηλώσεις κατά της πολιτικής ελίτ, την οποία κατηγορούν για διαφθορά και ανικανότητα άσκησης οικονομικής πολιτικής. Μάλιστα, προειδοποιούν ότι εάν η κυβέρνηση δεν παραιτηθεί, η χώρα θα οδηγηθεί σε οικονομική κατάρρευση τέτοια που έχει να ζήσει από τον εμφύλιο πόλεμο του 1975-90 .

Τράπεζες, σχολεία και πολλές επιχειρήσεις παραμένουν κλειστά για πολλοστή ημέρα.

“Δεν θα φύγουμε απ’ τους δρόμους γιατί αυτό είναι το μοναδικό χαρτί που μπορεί να παίξει ο λαός”, δήλωνε στο Reuters, νεαρός ηθοποιός που διαδήλωνε μπροστά σε οδόφραγμα στη Βηρυτό

Με πληροφορίες από Reuters

Καυτό διήμερο στη Βαρκελώνη: Νέες διαδηλώσεις για την ανεξαρτησία Καταλονίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: