Χονγκ Κονγκ: Σε ύφεση η οικονομία ύστερα από μια δεκαετία, οι διαδηλώσεις κοστίζουν πολύ

File photo: Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις μαζί με τον εμπορικό πόλεμο Κίνας – ΗΠΑ, ώθησαν την Οικονομία του Χονγκ Κονγκ. EPA/FAZRY ISMAIL




Το Χονγκ Κονγκ υποχώρησε σε ύφεση το τρίτο τρίμηνο, για πρώτη φορά μετά την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα, λόγω των ολοένα και πιο βίαιων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και του παρατεταμένου εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας.

Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 3,2% την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου από ένα τρίμηνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ. Η οικονομία κατέγραψε συρρίκνωση για δεύτερο συνεχές τρίμηνο, εξέλιξη που ορίζεται από τεχνικής άποψης ως ύφεση.

Σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 2,9%. Οι επιδόσεις ήταν οι ασθενέστερες για το ασιατικό χρηματοοικονομικό κέντρο από την περίοδο 2008/2009.

Καθώς δεν διαφαίνεται άμεσα τερματισμός των διαδηλώσεων, η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ προειδοποίησε την Τρίτη ότι μπορεί να συρρικνωθεί η ετήσια ανάπτυξη. Βουτιά έχουν καταγράψει οι λιανικές πωλήσεις και ο τουρισμός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters – AFP

Ανησυχίες Στουρνάρα για νέα παγκόσμια ύφεση: Οι προκλήσεις ξεπερνούν τους οικονομολόγους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: