Χιλιάδες Κούρδοι του Ιράκ διαδήλωσαν κατά της τουρκικής εισβολής στη Συρία

Από τη διαδήλωση ενάντια στην τουρκική εισβολή στη Συρία. EPA, GAILAN HAJI




Χιλιάδες Κούρδοι του Ιράκ αποδοκίμασαν σήμερα τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταγγέλλοντας την επίθεση που εξαπέλυσε η Άγκυρα στη βορειοανατολική Συρία εναντίον μιας κουρδικής πολιτοφυλακής.

Στη Σουλεϊμανίγια, στο ανατολικό Ιράκ, περίπου 5.000 διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους φωνάζοντας «Ερντογάν δικτάτορα», ενώ επέκριναν την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση που, σύμφωνα με τους ίδιους, θα ενισχύσει τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στην περιοχή.

Στο Ερμπίλ, την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν επίσης στους δρόμους, στην πλειονότητά τους Κούρδοι πρόσφυγες από τη Συρία, ανέφερε ένας φωτορεπόρτερ του AFP.

Το πλήθος συγκεντρώθηκε αρχικά μπροστά από την έδρα της αντιπροσωπείας του ΟΗΕ στο Ερμπίλ προτού κατευθυνθεί προς το προξενείο της Τουρκίας, το οποίο δεν μπόρεσε να προσεγγίσει, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν αποκλείσει την πρόσβαση σε αυτό.

Οι διαδηλωτές, που κρατούσαν σημαίες του Κουρδιστάν και της πολιτοφυλακής YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) όπως και φωτογραφίες του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτσαλάν, έκαψαν επίσης σημαίες της Τουρκίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Τσαβούσογλου απειλεί τον Τραμπ:Η Τουρκία θα απαντήσει στην επιβολή κυρώσεων, είπε…

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: