Αξιωματούχος στο CNN: Οι δυνάμεις που υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία έσπασαν την εκεχειρία

Τρομοκράτες από τη Συρία που υποστηρίζονται από τους Τούρκους, στην πόλη Akcakale της Συρίας. EPA, ERDEM SAHIN




Οι δυνάμεις που υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός την Παρασκευή το πρωί, την πρώτη κιόλας ημέρα, δήλωσε αξιωματούχος των ΗΠΑ, στον δημοσιογράφο Nick Paton Walsh του CNN.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) σταμάτησαν τις επιχειρήσεις τους αλλά δέχθηκαν επίθεση, όπως είπαν, προσθέτοντας ότι δεν γνώριζαν για τυχόν αεροπορικές επιδρομές.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις που υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία ενεργούσαν είτε έξω από τον τουρκικό έλεγχο είτε η Τουρκία “δεν νοιαζόταν τι έκαναν”.

Η “κατάπαυση του πυρός δεν αντέχει” στη Συρία, σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ

Ο ίδιος δημοσιογράφος (Nick Paton Walsh) μετέδωσε στο CNN και τα εξής:

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι με επίγνωση των γεγονότων στο έδαφος δήλωσαν σήμερα στο CNN ότι η κατάπαυση του πυρός μεταξύ Συρίας και Τουρκίας “δεν αντέχει”.

Δεν ήταν σαφές ποιας πλευράς οι ενέργειες ήταν πίσω από αυτή την αναφορά, αλλά τόσο οι Κούρδοι της Συρίας όσο και οι δυνάμεις που υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία κατηγόρησαν ο ένας τον άλλο για τις παραβιάσεις.

Περισσότερα για την κατάπαυση του πυρός: Η τουρκική κυβέρνηση επέμεινε ότι η συμφωνία δεν αποτελεί κατάπαυση του πυρός, αλλά μόνο μια «παύση» των επιχειρήσεων στην περιοχή, αντικατοπτρίζοντας τις απόψεις της Άγκυρας για το καθεστώς των Κούρδων της Συρίας.

Σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η επίθεση της θα συνεχιστεί εάν οι ΗΠΑ δεν εκπληρώσουν την εγγύησή τους να βγάλουν τους Κουρδους μαχητές από την περιοχή της ασφαλούς ζώνης μέχρι το βράδυ της Τρίτης.

“Εάν η Αμερική μπορεί να τηρήσει τις υποσχέσεις της στο τέλος των 120 ωρών, το ζήτημα της ασφαλούς ζώνης θα επιλυθεί”, δήλωσε ο Ερντογάν. “Αν όμως αυτή η υπόσχεση δεν εκπληρωθεί, θα συνεχίσουμε με την επιχείρηση με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από εκεί που την είχαμε αφήσει, το αμέσως επόμενο λεπτό μετά που θα έχει τελειώσει (το χρονοδιάγραμμα) των 120 ωρών”.

ΠΗΓΗ: CNN

Απειλεί με νέα αιματοχυσία ο Ερντογάν: Όπως και στην Κύπρο και στο Αφρίν, το ίδιο και τώρα!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: