Ατσαλένιο Βέλος: Άσκηση-μήνυμα ισχύος από Κύπρο και Ελλάδα με Ελληνικά F-16

File Photo: Ελληνικά μαχητικά F16 σε άσκηση στο Καλό Χωριό. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL, Γ.Σ.

Μια ιδιαίτερα καλοστημένη άσκηση που αναδεικνύει την θέληση και την πυγμή Ελλάδας και Κύπρου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αυτές τις ώρες.

Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν εμφανιστεί στο FIR Λευκωσιας.

Η σημαντική αυτή λεπτομέρεια της πτήσης – προσομοίωσης αεροπορικής κρούσης εκτελέστηκε υποδειγματικά από αεροσκάφη F-16 Block 52 plus της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που έφτασαν “ανενόχλητα” στην Μεγαλόνησο, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Σύμφωνα με ανώτατες πηγές η τελική απόφαση ελήφθη πριν λίγες ώρες και πήρε την υπογραφή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ύστερα από θετική εισήγηση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την ώρα πάντως που τα Ελληνικά μαχητικά πραγματοποιούσαν το δικό τους αεροπορικό σενάριο, μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 από την Ελλάδα είχε προσγειωθεί στη Λάρνακα όπου επιβιβάστηκαν Κύπριοι Commandos Ειδικών Επιχειρήσεων τόσο από τους Καταδρομείς όσο και από την Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών της Κύπρου.

Τα τμήματα ειδικών επιχειρήσεων έκαναν άλμα ελεύθερης πτώσης από μεγάλο ύψος (Hallo).

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές από την Λευκωσία, επιλαρχίες αρμάτων τάχθηκαν σε χώρους διασποράς, όπως και οι αντιαεροπορικές συστοιχίες της άμυνας του νησιού, ενώ και το μέσο πυροβολικό εξήλθε στους χώρους τάξης.

Η διμερής αυτή άσκηση με την επωνυμία “Ατσαλένιο Βέλος”, έρχεται λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή της μεγάλης τριμερούς άσκησης “Μέδουσα” με την συμμετοχή και της Αιγύπτου, η οποία αξίζει να θυμίσουμε πως ζήτησε κατά τη συνάντηση σε επίπεδο ηγετών, κοινή αύξηση της παρουσίας δυνάμεων στην Αν. Μεσόγειο ως απάντηση στις διαρκείς προκλήσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Οι τσουχτερές» Belhara και στο μέλλον πολεμικά made in USA; Γαλλικά όπλα και περιορισμοί…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: