Αρχίζει ο e-ΣΥΡΙΖΑ: Η εγγραφή, ο κωδικός, η γνωριμία, τα ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα

FILE PHOTO: Εξωτερική άποψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Δυνατοτητα συναπόφασης θα μπορεί να προσφέρει στα μέλη του κόμματος ακόμη και για καίρια ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία με ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα η ψηφιακή πλατφόρμα eSYRIZA, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέσα στον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η πλατφόρμα θα αναπτύξει σταδιακά τρεις φάσεις λειτουργίας, που θα εξασφαλίζουν την άμεση επαφή του μέλους με το υπό ανασυγκρότηση κόμμα. Η πρώτη και καθοριστική φάση είναι αυτή της μαζικής εγγραφής χιλιάδων νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ με ηλεκτρονικό τρόπο, η οποία θα βοηθήσει και τη διαδικασία διεύρυνσης του κόμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα και να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής. Σε άμεσο χρόνο θα ειδοποιούνται είτε από τα κεντρικά της Κουμουνδούρου είτε από τις νομαρχιακές ή τοπικές οργανώσεις να περάσουν από τις εγκαταστάσεις τους για μια γνωριμία αλλά και την απόκτηση της κάρτας μέλους.

Αυτομάτως τα μέλη θα αποκτούν μητρώο, το οποίο θα λειτουργεί και ως «κωδικός» στην ψηφιακή πλατφόρμα eSYRIZA, ώστε να συμμετέχουν σε διαδικτυακούς διαλόγους και συζητήσεις που θα γίνονται για μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται με τις πολιτικές εξελίξεις.

Το στοίχημα είναι μεγάλο και όπως ήδη έχει επισημάνει ο Αλέξης Τσίπρας, η διαδικασία των μαζικών εγγραφών θα έχει διάρκεια περίπου τεσσάρων μηνών, θα «τρέχει» επομένως παράλληλα με την προσυνεδριακή διαδικασία και τις εξορμήσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε όλη τη χώρα.

Οι εγγραφές χιλιάδων νέων μελών θα διευκολύνουν τη «γείωση» του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία αλλά και την απόκτηση μιας πιο στενής σχέσης με μεγάλο κομμάτι της εκλογικής δεξαμενής του κόμματος. Ως γνωστόν, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αριθμεί περισσότερα από 30.000 μέλη, γεγονός που προκαλεί αναντιστοιχία ανάμεσα στον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ και τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

 

ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακό πυροτέχνημα το περίφημο επιτελικό κράτος του κυρίου Μητσοτάκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: