Απύθμενο θράσος Τατσόι σε σχόλιο για Γιαβούζ: Οι Ε/κ ευθύνονται για την ένταση στην αν. Μεσόγειο

File Photo: Το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ. Photo via Twitter, @fatih_donmez, Υπουργείο Ενέργειας Τουρκίας




Περισσεύει το θράσος του Τατσόι, ο οποίος υιοθετεί πλήρως τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Φτάνει μάλιστα να μιλά για απειλές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο ψευδο-“υπουργός ενέργειας” σε δηλώσεις του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA είπε ότι ‘οι απειλές τους είναι μάταιες και ισχυρίστηκε ότι οι Ε/κ είναι η αιτία της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Χασάν Τατσόι είπε ότι το δηλώνουν πάντοτε πως δεν θα επιτρέψουν ποτέ την παραβίαση των δικαιωμάτων τους στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Γαλάζια Θάλασσα. “Λέγοντάς το αυτό επαναλαμβάναμε πάντοτε την έκκλησή μας για συμβιβασμό. Είπαμε στους Ε/κ γείτονές μας, ‘ελάτε να εξορύξουμε μαζί το φυσικό αέριο, να κινηθούμε μαζί’. Οι Ε/κ πάντα απαντούσαν στις εκκλήσεις μας με κρίση”, ανέφερε.

Σχολιάζοντας την αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις νέες δραστηριότητες του Γιαβούζ, ο Χασάν Τατσόι ανέφερε ότι πρέπει να το πω καθαρά ότι η αιτία της αύξησης της έντασης στην περιοχή είναι οι Ε/κ οι ίδιοι, οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν το δίκαιο, προσθέτοντας ότι οι απειλές τους είναι μάταιες, δεν έχουν όρια.

Ο Χασάν Τατσόι είπε ότι η Κύπρος είναι κοινό νησί των Τ/κ και των Ε/κ. “Πλέον οι Ε/κ να συνέλθουν. Ποτέ δεν θα επιτραπεί δημιουργία τετελεσμένων στη Μεσόγειο. Αυτή δεν είναι απειλή. Είναι μια στάση απέναντι στον παραμερισμό των δικαιωμάτων των Τ/κ. Γι αυτούς τους λόγους το Γιαβούζ, το Μπαρμπαρός, το Φατίχ και το Ορούτζ Ρέις θα συνεχίσουν τις εργασίες τους στη ‘γαλάζια πατρίδα’ και την ανατολική Μεσόγειο. Αν υπάρχει φυσικό αέριο στην ‘γαλάζια πατρίδα’, θα το βρούμε”, ανέφερε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Νέα γεώτρηση Γιαβούζ τη Δευτέρα προαναγγέλλει η Άγκυρα: Δεν αναγνωρίζει υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: