Απροκάλυπτος, αισχρός εκβιασμός Ερντογάν: Θα στείλω 3,6 εκατ. πρόσφυγες στην Ευρώπη, εάν χρειαστεί

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνεδρίαση του AKP, Άγκυρα, Τουρκία, Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019. EPA, STR




Σε νέες απειλές προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία, απειλώντας αυτή τη φορά ότι θα στείλει στην Ευρώπη εκατομμύρια πρόσφυγες.

  • Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, ότι η Άγκυρα θα στείλει στην Ευρώπη τους 3,6 εκατ. πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία, εάν η Ευρώπη ή ευρωπαϊκές χώρες χαρακτηρίσουν τη στρατιωτική επιδρομή στη Συρία ως κατοχή. «Θα ανοίξουμε τις πύλες και θα στείλουμε 3,6 εκατ. πρόσφυγες προς τα εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του.

Υπερασπιζόμενος την τουρκική επιδρομή στη Συρία και μετά το κύμα διεθνούς κριτικής, ο Ερντογάν υποστήριξε πως η στρατιωτική επιχείρηση θα στηρίξει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, καθώς θα αντιμετωπίσει την κυριαρχία των Κούρδων στα βορειοανατολικά της χώρας.

«Δεν είναι ειλικρινείς, απλώς επινοούν πράγματα», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος για τους επικριτές της χώρας του. «Εμείς όμως περνούμε από τα λόγια στην πράξη κι αυτή είναι η διαφορά μας», σημείωσε.

Οι Τούρκοι σκοτώνουν άμαχους και προσεύχονται στα τζαμιά: Η παγκόσμια κοινότητα παρατηρεί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: