Απίστευτη ομολογία του Τραμπ για Τουρκία-Κούρδους: Τους αφήσαμε να συγκρουστούν!

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική συγκλεντρωση στο Ντάλλας. EPA, LARRY W. SMITH
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε την κατάπαυση του πυρός, την οποία πέτυχαν ο Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, μετά από πολύωρη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα παραπάνω είπε στη διάρκεια εκδήλωσης για την προεκλογική του εκστρατεία στο Ντάλας.

Αλλά, του ξέφυγε μία απαράδεκτη κουβέντα-ομολογία, που πάγωσε όσους παρακολουθούν και ενδιαφέρονται για την τουρκική εισβολή στη Συρία με στόχο την εξολόθρευση των Κούρδων.

«Μερικές φορές, πρέπει να τους αφήσετε να παλαίψουν», δήλωσε ο Τράμπ αναφερόμενος στις τουρκικές δυνάμεις εισβολής και στις κουρδικές δυνάμεις.

«Μερικές φορές πρέπει να τους αφήσετε να παλαίψουν, όπως δύο παιδιά. Πρέπει να τους αφήσετε να πολεμήσουν και στη συνέχεια να τους απομακρύνετε!”

“Όπως δύο παιδιά, και τότε να τα απομακρύνετε”, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο κ. Τραμπ συνέχισε, λέγοντας ότι μετά που οι τουρκικές και οι κουρδικές δυνάμεις «αγωνίστηκαν για λίγες μέρες», τότε «πήγαμε εκεί και τους είπαμε: «θέλουμε μια παύση».

Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στις δύο πλευρές ότι είναι “φίλοι”. Είπε ότι η Τουρκία είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ σύμμαχος των ΗΠΑ και οι κουρδικές δυνάμεις που είναι γνωστές ως YPG ήταν ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση του ISIS.

“Ο Πρόεδρος Ερντογάν ήταν ένας κύριος, κατάλαβε,” σημείωσε ο Τραμπ. “Αλλά χωρίς λίγη σκληρή αγάπη … δεν θα έκαναν ποτέ αυτή τη συμφωνία.”

Οι ηγέτες των Δημοκρατικών λένε ότι είναι «απάτη» η συμφωνία των ΗΠΑ και της Τουρκίας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal