Απίστευτη φρασεολογία Μεβλούτ στον Μακρόν: Κόκορας που λαλεί και τα πόδια του είναι στη βρωμιά

File Photo: Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. EPA, ANDREAS MANOLI




Αντί της διπλωματικής, τα… γαλλικά του επιστράτευσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για να απαντήσει στο Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για την κριτική που άσκησε στην Τουρκία για το προσφυγικό και την ελευθερία της έκφρασης.

«Η γλώσσα που βγάζει ο Μακρόν στην Τουρκία ξεπερνά τα όρια» δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και δεν στάθηκε μόνο σε αυτό… «Ο Μακρόν μοιάζει με έναν κόκορα που λαλεί και τα πόδια του βρίσκονται μέσα στη βρωμιά», είπε ο Τούρκος επικεφαλής της διπλωματίας, σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ και την ιστοσελίδα Ahval.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «ατυχή» την κριτική που άσκησε ο Γάλλος πρόεδρος κατά της Τουρκίας για το μεταναστευτικό λέγοντας ότι εφαρμόζεται πλήρως η συμφωνία με την Ε.Ε.

«Η Γαλλία και ο Μακρόν είναι οι τελευταίοι που πρέπει να μιλούν για το θέμα αυτό», τόνισε ο Τσαβούσογλου από το Στρασβούργο, όπου βρίσκεται.

«Μακρόν, πόσους πρόσφυγες πήρε η Γαλλία; Αντί για πρόσφυγες, δεξιώνεται στα Ηλύσια Πεδία τους Κούρδους του ΡΚΚ και της Συρίας», συνέχισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Απαντώντας σε ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε «χρειαζόμαστε είναι μια ευρωπαϊκή πολιτική που εστιάζει στις ανάγκες και τα προβλήματα των χωρών προέλευσης, στα ανατολικά σύνορα της Μεσογείου, με διαρκή ευρωπαϊκό συντονισμό». Και επισημαίνοντας ότι η προστασία των συνόρων δεν μπορεί να βαραίνει μόνο τις χώρες εισόδου, είπε ότι Γαλλία δεσμεύεται στην αύξηση της χρηματοδότησης της Frontex, και στην αύξηση του προσωπικού.

«Πρέπει να μοιραστούμε το κόστος της προστασίας των συνόρων», τόνισε. Η βουλευτής της ΝΔ, η οποία απηύθυνε την ερώτηση στον Γάλλο Πρόεδρο εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αναφέρθηκε στις «ανησυχητικές διαστάσεις» που λαμβάνει η μεταναστευτική κρίση τους τελευταίους μήνες. Επισήμανε ότι η Τουρκία δεν κάνει καμία προσπάθεια να σταματήσει, «αν όχι κάλλιστα διευκολύνει», τις μεταναστευτικές ροές, επιδιώκοντας να πιέσει την Ευρώπη για λόγους οικονομικούς, αλλά και να αποδεχθεί την τουρκική πολιτική στην Συρία, καθώς και για να μην αντιδράσει στις κατάφορες παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στην ΑΟΖ.

Ντόρα: Η Τουρκία εκβιάζει με μετανάστες την ΕΕ για να μην αντιδράσει στις παρανομίες στην κυπριακή ΑΟΖ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: