Απαράδεκτη πράξη: Ποιος έδωσε εντολή να μην πετάξουν τα ελληνικά F-16 στη Λευκωσία;

File Photo: Τα ελληνικα F-16 πετούν πάνω από την περυσινή παρέλαση για την επέτειο της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κύπρου. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Την ώρα που τα Ελληνικά F-16 Block 52 plus από την 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας ήταν έτοιμα ν’ απογειωθούν με προορισμό την Λευκωσία, για να πετάξουν σε σχηματισμό πάνω από την πόλη στο πλαίσιο της παρέλασης για την 59η επέτειο ανακήρυξης Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάποιος «δάκτυλος» φαίνεται ότι είχε αντίθετη γνώμη.

  • Παρά το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια ζεύγος αεροσκαφών από την Σούδα απογειώνονταν με αποστολή να τιμηθεί από την Ελληνική πλευρά η μέρα της Ανεξαρτησίας της Κύπρου, φέτος συνέβη το ακριβώς αντίθετο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αποστολή είχε εγκριθεί κανονικότατα και από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τις προηγούμενες ημέρες, ακόμη και πριν από ένα 24ωρο. Κάτι όμως έγινε, κάποιος φάνηκε πως είχε αντίθετη γνώμη με αυτή την αποστολή- μήνυμα ακόμη και προς την Τουρκία.

Πάντως τα προηγούμενα χρόνια όλα τα βλέμματα στρέφονταν στον ουρανό και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία έκλεβε ένα σημαντικό μέρος της παρέλασης ενώ ταυτόχρονα έστελνε ένα σαφές μήνυμα αεροπορικής υπεροχής μέχρι την Κύπρο κι ακόμη πιο πέρα.

  • Από νωρίς τα φιλοκυβερνητικά μέσα στην Άγκυρα αναφέρονταν στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία που την πρώτη χρονιά κυριολεκτικά έπιασε στον ύπνο τα Τουρκικά ραντάρ, απειλώντας πως θα υπάρξει επεισόδιο αν συμβεί και πάλι το ίδιο.

Επιπλέον τα ΜΜΕ στη γείτονα ανέφεραν ότι τα Τουρκικά αεροσκάφη είχαν στήσει καρτέρι στα Ελληνικά μαχητικά και θα προχωρούσαν σε αναχαίτισή τους.

  • Ο εκφωνητής της παρελάσεως πάντως περίμενε την διέλευση των Ελληνικών αεροσκαφών, γεγονός που “προδίδει” ο,τι σαφέστατα και η Λευκωσία γνώριζε πως αυτή η τιμητική πτήση θα γίνει.

Άρα κάτι έχει συμβεί κι αυτό προδίδεται διότι μια στρατιωτική παρέλαση έχει προγραμματισμό, δεν μπορεί να λέει ο εκφωνητής κάτι που δεν πρόκειται να δει κάποιος εκ των τηλεθεατών….

“Αναμένουμε τα αεροσκάφη από την μητέρα πατρίδα”, ήταν η φράση του στην περιγραφή της παρέλασης…

Ποιος φοβήθηκε και σταμάτησε τα ελληνικά F-16; Είναι μία ερώτηση που χρειάζεται άμεσα απάντηση.

Έστειλαν και το UAV Bayraktar να κατασκοπεύσει Στόλο και Ειδικές Δυνάμεις στο Αιγαίο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: