Ο Τσιτσιπάς νίκησε Τζόκοβιτς με ανατροπή και έτσι απάντησε σε όσους τον αμφισβητούν [video]

File Photo: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Photo via Twitter,@atptour




Έναν ακόμα άθλο κατέγραψε στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς και με τεράστια ανατροπή νίκησε το Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-6, 7-5, 6-3 και πάει φουλ για τον τίτλο στη Σανγκάη.

Αυτή είναι η πρώτη ήττα του Νόβακ Τζόκοβιτς μετά από 10 συνεχόμενες νίκες όπου δεν είχε χάσει καν σετ. Είχε ηττηθεί τελευταία φορά από τον Ρώσο Ντανίλ Μεντβέντεφ στις 18 Αυγούστου 2019 στο Σινσινάτι των ΗΠΑ. Δεν υπολογίζεται η αναμέτρηση με τον Σταν Βαβρίνκα στο US Open στις 2 Σεπτεμβρίου όπου ο Τζόκοβιτς παραιτήθηκε λόγω τραυματισμού. Από τότε ο Τζόκοβιτς δεν είχε χάσει ούτε σετ και μάλιστα αήττητος και χωρίς απώλεια σετ κατέκτησε το τουρνουά στο Τόκιο.

Η τιτανομαχία Τσιτσιπά και Τζόκοβιτς φάνηκε πως θα έχει μεγάλες συγκινήσεις από το 1ο κιόλας σετ. Καθοριστικό ήταν το 2ο γκέιμ όπου ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 30-0 αλλά ο Τζόκοβιτς με φοβερό σερί κατάφερε να κάνει το μπρέικ και να πάρει το προβάδισμα με 2-0. Με συνολικά 7 σερί πόντους ο Τζόκοβιτς πήρε και το 3ο γκέιμ και με προβάδισμα 3-0 πήρε σημαντικό προβάδισμα που το κράτησε μέχρι το τέλος του σετ για το 6-3.

Η μάχη συνεχίστηκε στο 2ο σετ όπου είδαμε και πάλι ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους με τον Τσιτσιπά να έχει δύο ευκαιρίες για μπρέικ στο 6ο γκέιμ όπου προηγήθηκε 40-15. Τελικά ο Σέρβος έκανε την επιστροφή και με ένα σμας και έναν άσσο κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια και τελικά να κρατήσει το σερβίς του ισοφαρίζοντας 3-3. Ακολούθησαν μεγάλες μάχες, οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς του και ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 6-5. Τα πάντα κρίθηκαν στο 12ο γκέιμ όπου ο Τσιτσιπάς έδωσε τον καλύτερο εαυτό του αντέχοντας την πίεση του Σέρβου.

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 30-0, ο Τζόκοβιτς επέστρεψε με το σερβίς του, είχε διπλό αβαντάζ και σέρβιρε για την ισοφάριση όμως ο Τσιτσιπάς με δύο φοβερά μπακχάντ και δύο λάθη του Σέρβου κατάφερε να κάνει το μπρέικ και με 7-5 ισοφάρισε 1-1 σετ.

Στο 3ο σετ ο Τσιτσιπάς μπήκε αποφασισμένος για τη νίκη και με μπρέικ στο 4ο γκέιμ πήρε τη νίκη. Ο 21χρονος Ελληνας τενίστας έδειξε τη μεγάλη του κλάση στο 3ο σετ όταν πίεσε το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, κράτησε το σερβίς του και στο τρίτο ματς πόιντ πήρε την τεράστια νίκη μετά από 124 λεπτά.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Γράφει ιστορία ο Τσιτσιπάς: Έγινε ο πρώτος Έλληνας που θα συμμετάσχει στο ATP Finals 2019

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: