Αντζελίδα Τζολί: Οι ισχυρές γυναίκες διαμορφώνονται από ισχυρούς άνδρες




Η Αντζελίδα Τζολί, γνωστή για τις κατά καιρούς δηλώσεις της υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, σε συνέντευξή της για τον ρόλο της στην ταινία,  Maleficent: Mistress of Evil, δήλωσε ότι οι χαρακτήρες των γυναικών στις ταινίες δεν πρέπει να προβάλλονται ως φυσικά σκληρές προκειμένου να θεωρηθούν ισχυρές.

“Νομίζω ότι, πολύ συχνά, όταν υπάρχει μια υπόθεση που λέει ότι “αυτή είναι μια ισχυρή γυναίκα”, αυτή πρέπει να νικήσει τους άνδρες, ή πρέπει να είναι σαν τους άνδρες, ή με κάποιο τρόπο να μην έχει ανάγκη τους άνδρες”, δήλωσε η Τζολί στους δημοσιογράφους που παραβρέθηκαν στο γεύμα για την πρεμιέρα της ταινίας.

“Κι έτσι πιστεύω ότι επίσης είναι ένα σημαντικό μήνυμα για τα νέα κορίτσια, να βρουν την δική τους δύναμη, αλλά να σέβονται και να μαθαίνουν από τους άνδρες που βρίσκονται γύρω τους”, πρόσθεσε η Τζολί.

Τέλος, η Αντζελίνα Τζολί, είπε: “Έχουμε ισχυρές γυναίκες, αλλά ο χαρακτήρας που είναι ισχυρός στην ταινία και πρέπει να παρουσιαστεί έτσι είναι επίσης μια γυναίκα. Δείχνουμε διάφορους τύπους γυναικών, στους ρόλους μας, αλλά έχουμε και εξαιρετικούς άνδρες στον κινηματογράφο, και πραγματικά θέλω να το υπογραμμίσω αυτό”.

Με πληροφορίες από BBC

Ο ένας “Ρομπέν των δασών” του Χόλιγουντ Έρολ Φλιν: Η άστατη ζωή, η ταινία που τον δικαίωσε

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: