Αντίθετοι με την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία οι ηγέτες του Κογκρέσου

Οχήματα του αμερικανικού και του τουρκικού στρατού στη Συρία. EPA, TURKEY’S NATIONAL DEFENSE MINISTRY HANDOUT BEST QUALITY AVAILABLE HANDOUT EDITORIAL USE ONLY, NO SALES




Οι ηγέτες της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας στις ΗΠΑ καταδίκασαν σήμερα την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία, μια απόφαση που πιθανόν θα ανοίξει τον δρόμο για μια στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων μαχητών στην περιοχή.

«Αυτή η απόφαση θέτει σε άμεσο κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα και στέλνει ένα επικίνδυνο μήνυμα στο Ιράν και τη Ρωσία, όπως επίσης και στους συμμάχους μας, ότι οι ΗΠΑ δεν αποτελούν πλέον έναν έμπιστο σύμμαχο», σημειώνει σε μια ανακοίνωση η Νάνσι Πελόζι, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, καλώντας τον Ντόναλντ Τραμπ να «αναθεωρήσει την επικίνδυνη απόφασή του».

Ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ αναφέρει, από την πλευρά του, σε μια ανακοίνωση:

«Μια εσπευσμένη απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία θα ωφελούσε μονάχα τη Ρωσία, το Ιράν και το καθεστώς Άσαντ. Και θα αύξανε τον κίνδυνο μιας ανασύνταξης του ISIS και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κατακεραυνώνει τον Τραμπ ο πιο στενός του σύμμαχος: Μην προδώσεις τους Κούρδους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: