Άνω-κάτω η Βουλή: Εξαιρέθηκαν Τζανακόπουλος-Πολάκης, βαριές κουβέντες από Ραγκούση [video]

File Photo: Οι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος,στην προηγούμενη συνεδρίαση της Προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Βαριές εκφράσεις και εκρηκτικό κλίμα για άλλη μία φορά στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την εξαίρεση βουλευτών από την προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Οι βουλευτές της κυβέρνησης και του ΚΙΝΑΛ τάχθηκαν υπέρ της εξαίρεσης του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη στην προανακριτική Επιτροπή, ενώ κατά της απόφασης τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, και το ΚΚΕ. «Παρών» ψήφισε η Ελληνική Λύση.

  • Στη συνεδρίαση επικράτησε πολεμικό κλίμα. Το σκηνικό έντασης ξεκίνησε όταν ζήτησε το λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, ζητώντας έγγραφα έγγραφα που αφορούσαν την υπόθεση και έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης από την κυβερνητική πλευρά. «Υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης. Ζητάμε έγγραφα και μας λέτε ότι θα αποφασίσει η πλειοψηφία αν θα τα πάρουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων. Τα όσα είπε ο βουλευτής προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προέδρου της Επιτροπής Γιάννη Μπούγα.

Οι διάλογοι που ακολούθησαν ήταν ενδεικτικοί:

  • Γιάννης Μπουγάς: «Θα εφαρμόσω το άρθρο 160Α του Ποινικού Κώδικα αν χρειαστεί».
  • Δημ. Τζανακόπουλος: «Θα οδηγήσετε ενώπιον του Δικαστηρίου βουλευτές που τους απέστειλε εδώ ο ελληνικός λαός;».
  • Σπ. Λάππας: «Δεν έχει υπάρξει ξανά προηγούμενο εξαίρεσης μελών Προανακριτικής. Τι θα πείτε στον ελληνικό λαό γι’ αυτό το κόλπο;».

Ο Γιάννης Ραγκούσης, εκτός εαυτού όπως λένε οι πληροφορίες, άρχισε να φωνάζει, ενώ οι φωνές του ακούγονταν στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου. «Ξεφτιλίζετε ό,τι ήταν ιερό σε αυτή τη Βουλή. Με τη βία της πλειοψηφίας αποφασίζετε να μετατρέψετε την επιτροπή σε χούντα! Να με αποβάλετε και να φωνάξετε την αστυνομία, ντροπή σας!» φώναζε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  • Η αντίδραση των βουλευτών της πλειοψηφίας ήρθε αρχικά δια στόματος του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Καραγκούνη. Συγκεκριμένα ο βουλευτής είπε πως πως η τοποθέτηση Ραγκούση περί χουντο-επιτροπής πρέπει να καταδικαστεί καθώς εκθέτει τον κοινοβουλευτισμό. Στη συνέχεια υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να εκτρέψει την διαδικασία υιοθετώντας διαδικασίες που θυμίζουν άλλα ακραία κόμματα. Μάλιστα επανέλαβε εκ νέου ότι αίτημα εξαίρεσης είχε υποβληθεί και το 2010 και τότε είχε συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα τον συλλογισμό Καραγκούνη υποστήριξε και ο Θάνος Πλεύρης. «Είχε υπάρξει γνωμοδότηση τον Φεβρουάριο του 2010 στη Βουλή. Τότε είχε συναινέσει και ο ΣΥΡΙΖΑ με εκπρόσωπο τον Τσούκαλη» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέα Νικολόπουλος τόνισε πως «Βλέπουμε συμπεριφορές Χρυσής Αυγής» είπε. «Ντροπή! Απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί εναντίον μας και για τη δημοκρατικότητα μας. Μας προσβάλει ως κοινοβουλευτικούς κι ως ανθρώπους» είπε από την πλευρά του ο Βασίλης Υψηλάντης.

  • Σε συζήτησή του με τους δημοσιογράφους, λίγα λεπτά μετά την ψήφιση της εξαίρεσής τους από την προανακριτική για τη Novartis, ο Παύλος Πολάκης τόνισε πως «εμείς (σ.σ.: Τζανακόπουλος και ο ίδιος) θα είμαστε εδώ και στην επόμενη συνεδρίαση, θα είμαστε μέσα και αν θέλουν ας φέρουν και τη φρουρά. Δεν αναγνωρίζουμε την χουντοεπιτροπή».

Νωρίτερα υπέρ της εξαίρεσης των δύο βουλευτών τάχθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ, κατά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ενώ «παρών» ψήφισε η Ελληνική Λύση. Σημειώνεται πως η συνεδρίαση της επιτροπής ξεκίνησε πολεμικό κλίμα με τον Γιάννη Ραγκούση να κάνει λόγο για «χουντοεπιτροπή».

Πηγή: OPEN TV

Γνωμοδότηση του 2010 επικαλείται η Ν.Δ. για εξαίρεση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ από Προκαταρκτική

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: