Ανησυχία Μέρκελ για τις παρανομίες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ: Επικοινωνία με Αναστασιάδη

File photo: Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ. EPA, STEPHANIE LECOCQ




Την ανησυχία της για τις τουρκικές δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ και την ανάγκη να επικρατήσει το διεθνές δίκαιο, εξέφρασε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Καγκελάριο της Γερμανίας απόψε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «ενημέρωσε την Καγκελάριο για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και συζήτησαν σχετικά με την επικείμενη συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις, και για την εξελισσόμενη τουρκική εισβολή και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, στη Συρία, προσθέτει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Κατά τη συνομιλία, σημειώνει, «η Γερμανίδα Καγκελάριος εξέφρασε την ανησυχία της για τις τουρκικές δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ και την ανάγκη να επικρατήσει το διεθνές δίκαιο».

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ

 

Κυπριακό, έκνομες ενέργειες Τουρκίας, Συρία στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη-Μπλοκ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: