Αλλοπρόσαλλα πράγματα από Ερντογάν: Λεπτά αργότερα “αποφάσισε” να δει τον Πενς (βίντεο)

Ο Τούρκος Πρόεδρος. Φωτογραφία, πηγή, Τουρκική Προεδρία




Δεν ξέρει τι θέλει φαίνεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ούτε τι του γίνεται… Σαφώς επηρεασμένος από το ναπολεόντειο σύνδρομο που βρίσκεται σε έξαρση, σχεδόν μία εβδομάδα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε κατά της βορειοανατολικής Συρίας, άλλα λέει, άλλα εννοεεί, άλλα καταλαβαίνει.

  • Μετά την άρνησή του, με δήλωση στο βρετανικό δίκτυο SKY, να συναντηθεί με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς κατά την επίσκεψη εργασίας του δεύτερου στην Άγκυρα, τουρκικά και διεθνή δίκτυα μεταδίδουν ότι τελικά η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί όπως είχε προγραμματιστεί.

Συγκεκριμένα, το γαλλικό πρακτορείο με έκτακτο δελτίο του, αναφέρει ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, ενώ το φιλοκυβερνητικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu, μετέδωσε ότι αύριο (σ.σ.: Πέμπτη) η αμερικανική αντιπροσωπεία υπό τον Αμερικανικό Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, αναμένεται να έχει επαφές στην Άγκυρα.

  • Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο σύμβουλος για θέματα ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου, Ομπράιεν θα έχει σήμερα μετά το μεσημέρι συνάντηση με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και στη συνέχεια με τον εκπρόσωπο της τουρκικής Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.

Ο Ερντογάν αρνείται να δει Πενς και Πομπέο: Θα συναντήσω μόνο τον Τραμπ, εάν έρθει εδώ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: