Αλλάζει ο τρόπος προσφυγών για τις περιουσίες στα Βαρώσια υποστηρίζει ο Ερκμέν

FILE PHOTO: Φωτογραφία που εικονίζει άποψη του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου από τη θάλασσα για πρώτη φορά μετά από 49 χρόνια. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Κλείνει τον δρόμο για τον ΕΔΑΔ δικαστική απόφαση για τα Βαρώσια υποστηρίζει ο Αϊφέρ Σαίτ Ερκμέν.

Το θέμα απασχολεί και σήμερα τον τ/κ Τύπο με την εφημερίδα Χαβαντίς να φιλοξενεί τις δηλώσεις του ψευδο- “προέδρου επιτροπής ακίνητης περιουσίας”, Ερκμέν που σχολιάζει απόφαση κατά πλειοψηφία του ψευδο- “δικαστηρίου” που λήφθηκε προχθές και δημοσιεύθηκε χθες στις τ/κ εφημερίδες, με την οποία απορρίφθηκε αίτηση Ε/κ ιδιοκτητών περιουσιών στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου που ζητούσαν κατάργηση απόφασης του 2005 ότι τα Βαρώσια ανήκουν στο ΕΒΚΑΦ.

Όλες οι αμφιβολίες για το πώς θα γίνονται οι προσφυγές για την περίκλειστη πόλη έχουν αρθεί με αυτή την απόφαση, υποστήριξε ο Ερκμέν εκτιμώντας ότι έκλεισε τον δρόμο για απευθείας προσφυγές των Ε/κ στο ΕΔΑΔ.

Σημείωσε δε ότι η ψευδο- «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» δεν μπόρεσε να εξετάσει τις προσφυγές Ε/κ για τα Βαρώσια λόγω του ότι η περιοχή θεωρείται στρατιωτική και υπάρχουν τα ψηφίσματα 550 και 789 του ΣΑ του ΟΗΕ. Περίμεναν, συνέχισε, μια πολιτική απόφαση υπήρχε μια αμφιβολία, μια αμφιταλάντευση. Θεωρεί, πρόσθεσε, ότι με αυτή την απόφαση δεν υπάρχει πλέον για τους Ε/κ αυτή η αμφιβολία και σημείωσε ότιθα αποδεχθεί αυτόν που το 1974 είχε τον τίτλο ιδιοκτησίας για τα Βαρώσια.

Όπως υποστήριξε, με αυτή την απόφαση, οι προσφυγές των Ε/κ για τα Βαρώσια θα εξετάζονται μέσω της ψευδο επιτροπής όταν οι αποφάσεις δεν θα ικανοποιούν τους Ε/κ θα μπορούν αυτοί να προσφεύγουν στο παράνομο ψευδο-«ανώτατο δικαστήριο» και όταν ούτε οι αποφάσεις τους ικανοποιούν, τότε θα μπορούν οι Ε/κ αιτούντες να αποτείνονται στο ΕΔΑΔ.

Για την περίκλειστη πόλη, είπε, υπάρχουν 280 υποθέσεις.

Ανέφερε ότι το 2003 το ΕΔΑΔ εξέτασε 5 υποθέσεις και καταδίκασε την Τουρκία για 74 τίτλους ιδιοκτησίας.

Με πληροφορίες από το ΚΥΠΕ

 

Καταδίκασε τις παρανομίες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ ο Βρετανός υπουργός Ευρώπης Πίντσερ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: