Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής: Μια ώρα πίσω οι δείκτες του ρολογιού

File photo: To “ρολόι της αποκάλυψης” δείχνει ένα λεπτά και 40 δευτερόλεπτα πριν από τις 12. EPA. Sandor Ujvari




Στις 4:00 τα ξημερώματα θα πρέπει οι δείκτες των ρολογιών να γυρίσουν  στις 3:00 προσφέροντάς μας ακόμη  μια ώρα ύπνου. Η ώρα αλλάζει σε χειμερινή ίσως για προτελευταία φορά, καθώς  οι αλλαγές ώρας θα τερματιστούν το 2021 με απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν ο δείκτης δείξει 04:00 τα ξημερώματα, θα πρέπει να τον γυρίσουμε στις 03:00 κερδίζοντας  έτσι μια ώρα ύπνου.

Η επόμενη αλλαγή ώρας θα πραγματοποιηθεί την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2020, όταν οι δείκτες των ρολογιών θα πάνε μία ώρα μπροστά για να εναρμονιστούν με την θερινή ώρα.

  • Τον περασμένο Μάρτιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της αλλαγής ώρας, απόφαση που θα τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο του 2021, δύο χρόνια αργότερα από την αρχική πρόταση της ΕΕ.

Οι χώρες της ΕΕ που θα αποφασίσουν να διατηρήσουν τη θερινή τους ώρα θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την τελική τους αλλαγή την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2021. Αυτές οι οποίες προτιμούν να διατηρήσουν την χειμερινή τους ώρα μπορούν να προσαρμόσουν οριστικά τα ρολόγια τους την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του 2021, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που εγκρίθηκε από τα μέλη του ΕΚ με 410 ψήφους υπέρ, έναντι 192 κατά και 51 αποχών.

Φθινόπωρο ή χειμώνας; Ακραίες ελάχιστες θερμοκρασίες και υπό το μηδέν στη βόρεια Ελλάδα

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: