Ακύρωσε την πρόσκληση στον Ερντογάν, ζητά από τον Τραμπ ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων

Ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία Μίτς Μακόνελ.. EPA, JIM LO SCALZO




Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνω στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ δήλωσε την Τρίτη ότι θα εισαγάγει ψήφισμα με το οποίο θα καλεί τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ να σταματήσει την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία και να επανεξετάσει την πρόσκλησή του να φιλοξενήσει τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Λευκό Οίκο τον επόμενο μήνα.

“Καταδικάζει την απόφαση της Τουρκίας να κλιμακώσει τις εχθροπραξίες στη Συρία, προειδοποιεί για την εγκατάλειψη των συμμάχων και των εταίρων μας στη Συρία και παροτρύνει τον Πρόεδρο Τρούμπα να επανεξετάσει την πρόσκλησή του για τον Πρόεδρο Ερντογάν να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο”, δήλωσε ο ΜακΚόνελ σε συνέντευξη Τύπου.

Το ψήφισμα, το οποίο ο πρόεδρος της Γερουσίας θα παρουσιάσει με άλλους συναδέλφους του, “αναγνωρίζει τις σκληρές αλήθειες και επικεντρώνεται στα στρατηγικά μας συμφέροντα στη Μέση Ανατολή, τόνισε ο ΜακΚόνελ.

“Το ψήφισμά μας αναγνωρίζει τον ζωτικό ρόλο που έπαιξαν οι Κούρδοι και οι Άραβες εταίροι μας στην μη εξάπλωση και την καταστροφή του χαλιφάτου του ISIS”, πρόσθεσε ο ΜακΚόνελ. “Αναγνωρίζει τις σοβαρές συνέπειες της απόσυρσης των ΗΠΑ από τη Συρία, την αυξανόμενη επιρροή της Ρωσίας, του Ιράν και του καθεστώτος του Άσαντ και την απόδραση τρομοκρατών που κρατούνταν στη Συρία”.

“Προτρέπουμε”, αναφέρει, “ειδικά τον Πρόεδρο Τραμπ να τερματίσει την απόσυρση, κάτι που ευτυχώς φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη. Προτρέπουμε την επανασύνδεση με τους εταίρους μας στην περιοχή”.

Οι ΗΠΑ απειλούν την Τουρκία με τα εγκλήματα πολέμου: Ο Ερντογάν κατηγορεί την Αμερική (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: