Ακόμη μια υπόσχεση για τα υδροπλάνα στην Ελλάδα: Θα τα δούμε το καλοκαίρι του 2020

Νέα υπόσχεση ότι τα υδροπλάνα θα πετάξουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2020. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




Την επίσπευση των διαδικασιών για την αδειοδότηση και τη λειτουργία των υδατοδρομίων στην Ελλάδα υποσχέθηκε το υπουργείο Μεταφορών.

Στόχος είναι, ένα ζήτημα που χρονίζει αδικαιολόγητα να λυθεί το καλοκαίρι του 2020 και τα υδροπλάνα να «ανοίξουν τα φτερά τους» στον ελλαδικό χώρο ουσιαστικά δημιουργώντας έναν φθηνό και γρήγορο τρόπο μεταφοράς επιβατών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Ν. Σταθόπουλος, προχώρησε στη δημοσίευση απόφασης στη «Διαύγεια» για τη σύσταση Ομάδας Εργασίας με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης και της λειτουργίας των υδατοδρομίων.

Έργο της Ομάδας Εργασίας είναι η επεξεργασία της δευτερογενούς νομοθεσίας, προκειμένου να καταστεί εφικτή η αδειοδότηση των υδατοδρομίων και η ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων στη χώρα μας, όπως σχετικά προβλέπει η υφισταμένη νομοθεσία περί ανάπτυξης υδατοδρομίων.

Η Ομάδα Εργασίας έχει ως ειδικό αντικείμενο :

  • 1) την επεξεργασία, τη σύνταξη και την εισήγηση της δευτερογενούς νομοθεσίας για την ανάπτυξη των υδατοδρομίων, υπό μορφή παραδοτέων προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου,
  • 2) τον διυπουργικό συντονισμό και την συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ή άλλων υπουργείων που εμπλέκονται στα θέματα ανάπτυξης των υδατοδρομίων με σκοπό τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών για την κατάρτιση του δευτερογενούς πλαισίου,
  • 3) την παροχή υποστήριξης με κάθε άλλη ενέργεια απαραίτητη ώστε να τεθεί σε εφαρμογή το νομοθετικό πλαίσιο για τα υδατοδρόμια (π.χ. σύνταξη πρότυπων αποφάσεων αδειοδότησης, διαχείριση παραβόλων κ.λπ.).

Η Ομάδα Εργασίας θα συγκροτηθεί από στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τα οποία διαθέτουν τεχνογνωσία και εμπειρία σε θέματα αδειοδότησης εγκαταστάσεων, καθώς και στην κατάρτιση δευτερογενούς νομοθεσίας, ενώ η γραμματειακή της υποστήριξή της θα γίνει από υπάλληλο της αρμόδιας Διεύθυνσης Ανάπτυξης Μεταφορών του υπουργείου.

Στόχος είναι το έργο της να ολοκληρωθεί εντός 3 μηνών από τη σύστασή της, ενώ τον ορισμό των μελών της ομάδας θα αναλάβει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Β.Κ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: