Αισιόδοξος ο Μπαρνιέ για Brexit:Παρά τις μεγάλες δυσκολίες η συμφωνία είναι δυνατή, δηλώνει

File Photo: Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (Α) και ο Ευρωπαίος επικεφαλής για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ (Δ) στα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βρυξέλλες, Βέλγιο. EPA, STEPHANIE LECOCQ




Την πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί μία συμφωνία εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση παρά την έντονη δυσκολία που υπάρχει, εξέφρασε σήμερα Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ.

«Η ΕΕ θα παραμείνει ήρεμη, σε επαγρύπνηση, με σεβασμό και εποικοδομητική. Οι τεχνικές συνομιλίες συνεχίζονται», δήλωσε ο Μπαρνιέ σε πλάνα του Sky News στο Twitter. Ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν είναι δυνατή μια συμφωνία, δήλωσε: «Νομίζω ότι η συμφωνία είναι δυνατή. Πολύ δύσκολη, αλλά δυνατή».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για τον προϋπολογισμό, ο Γκίντερ Έτινγκερ, δήλωσε ότι το backstop στην Ιρλανδία δεν μπορεί να υπόκειται σε χρονικούς περιορισμούς ούτε να κινδυνεύει από το βέτο ενός τρίτου μέρους, όπως θα χαρακτηρίζεται η Βόρεια Ιρλανδία από τη σκοπιά της ΕΕ ύστερα από το Brexit. Η Κομισιόν συμφώνησε σήμερα με την αξιολόγηση του Μπαρνιέ ότι η τελευταία προσφορά της Βρετανίας «δεν αποτελεί ικανοποιητική λύση», δήλωσε ο Έτινγκερ, ύστερα από την ενημέρωση που είχε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον επικεφαλής διαπραγματευτή για το Brexit.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Ομαδική παραίτηση ενόψει “άτακτου” Brexit ετοιμάζουν πέντε υπουργοί του Τζόνσον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: