Αφορμές για επίθεση ψάχνει ο Ερντογάν: Οι Κούρδοι, λέει, δεν έχουν αποχωρήσει ακόμα

File photo: Αμερικανός στρατιώτης κοιτάζει προς την κατεύθυνση φυλακίου των Κούρδων μαχητών του YPG το οποίο εγκαταλείπεται EPA, US ARMY, STAFF SGT. ANDREW GOEDL HANDOUT




Η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) δεν έχει ολοκληρώσει την απόσυρσή της σε απόσταση τουλάχιστον 30 χιλιομέτρων από την τουρκική μεθόριο στην βορειοανατολική Συρία, δήλωσε σήμερα Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά τις διαβεβαιώσεις της Ρωσίας ότι έχει αποχωρήσει.

  • Η Τουρκία επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να εξαπολύσει κι άλλη επιχείρηση κατά της YPG στην περιοχή, σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα και η Μόσχα θα αρχίσουν από την Παρασκευή κοινές περιπολίες στη Συρία εντός μιας ζώνης 7 χιλιομέτρων από τα σύνορα.

Αναφερόμενος την ίδια ώρα στις ΗΠΑ ο Ερντογάν σημείωσε ότι το τουρκικό κοινοβούλιο θα απαντήσει στα ψηφίσματα της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με τα οποία αναγνωρίζονται ως γενοκτονία οι μαζικοί φόνοι Αρμενίων και ζητείται η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την στρατιωτική της επιχείρηση στην Συρία.

  • Η Βουλή των Αντιπροσώπων αναγνώρισε χθες, Τρίτη, επισήμως με ψήφισμά της ως γενοκτονία τους μαζικούς φόνους Αρμενίων πριν από έναν αιώνα.

Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την απόφαση αυτή, η οποία δεν έχει καμία αξία για την Άγκυρα, σημείωσε ο Ερντογάν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
30/10/2019

Νέες αθλιότητες Ερντογάν που απειλεί ΗΠΑ & ΕΕ: Θα βρέχει βόμβες και θάνατο στους δρόμους σας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: