Υπέρ της έρευνας για καθαίρεση Τραμπ η κοινή γνώμη των ΗΠΑ, υποστηρίζει η Νάνσι Πελόσι

Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε τη διαδικασία αποπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. EPA, JIM LO SCALZO




Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόσι έκρινε χθες Σάββατο ότι η κοινή γνώμη τάσσεται πλέον υπέρ της έρευνας που διενεργείται και ενδέχεται να οδηγήσει στην παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη δημοσιοποίηση νέων πληροφοριών για τη συζήτηση που έκανε ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Πελόσι ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι αρχίζει να διενεργείται έρευνα για την υπόθεση, μετά την αποκάλυψη της διαμαρτυρίας ενός μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, κατά τον οποίο ο Τραμπ απαίτησε μια πολιτική χάρη από τον ουκρανό πρόεδρο προκειμένου να διευκολυνθεί η επανεκλογή του το 2020.

Επί μήνες, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και επικεφαλής των Δημοκρατικών στο σώμα αυτό του αμερικανικού Κογκρέσου τηρούσε πολύ επιφυλακτική στάση μπροστά στις προτροπές στελεχών του κόμματός της που καλούσαν να αρχίσουν διαδικασίες παραπομπής του Τραμπ. Οι φωνές που τάσσονταν υπέρ αυτού δυνάμωσαν μετά την κατάθεση του πρώην ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ την 24η Ιουλίου σχετικά με την έρευνά του για τον μεγιστάνα των ακινήτων και τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

«Στην κοινή γνώμη, το ρεύμα έχει αλλάξει τελείως· μπορεί να αλλάξει ξανά — ποιος ξέρει — αλλά αυτή τη στιγμή, αφού είδε την καταγγελία [του καταμηνυτή ατασθαλιών] και την αναφορά του ΓΕ [του Γενικού Επιθεωρητή] και την περιφρονητική συμπεριφορά που επέδειξε η κυβέρνηση, ο αμερικανικός λαός έχει πάρει διαφορετική θέση», σημείωσε η Πελόσι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Texas Tribune.

Ο Τραμπ χαρακτηρίζει την έρευνα που διενεργείται στη Βουλή των Αντιπροσώπων «απάτη», διαβεβαιώνει ότι δεν έκανε τίποτε ανάρμοστο και κατηγορεί εκ νέου τους Δημοκρατικούς πως επιδίδονται σε «κυνήγι μαγισσών».

«Εάν τα γεγονότα μπορούν να μεταβάλλουν τη γνώμη του αμερικανικού λαού, μπορεί επίσης να μεταπείσουν κάποιους Ρεπουμπλικάνους», εκτίμησε η Πελόσι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Όστιν, United States

Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι εκτυλίσσεται «η μεγαλύτερη απάτη στην αμερικανική ιστορία»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: