Ξεκινούν οι ακροάσεις της υπόθεσης Μπάιντεν στην Επιτροπή Πληροφοριών την ερχόμενη εβδομάδα

File Photo: Ο Ντόναλντ Τραμπ στα Ηνωμένα Έθνη. 23 Σεπτεμβρίου 2019. EPA, JASON SZENES




Η Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων μπορεί να ξεκινήσει ακροάσεις ακόμη και την επόμενη εβδομάδα για την έρευνα που αφορά την παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο μια συνέντευξη με τον πρόεδρό της. “Θα κινηθούμε όσο ταχύτερα γίνεται”, είπε ο Άνταμ Σιφ. “Αλλά θα πρέπει να δούμε ποιοι μάρτυρες θα τεθούν στη διάθεσή μας και για ποιους μάρτυρες θα χρειαστεί καταναγκασμός”, πρόσθεσε.

Ωστόσο μία Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, εξέδωσε κλητεύσεις την Παρασκευή ζητώντας από τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο να της παραδώσει έγγραφα που αφορούν τις επαφές με την ουκρανική κυβέρνηση.

Οι Επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων, Πληροφοριών και Εποπτείας έχουν επίσης προγραμματίσει να λάβουν καταθέσεις από πέντε αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Στα πρόσωπα που θα κληθούν να καταθέσουν περιλαμβάνονται η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουκρανία Μαρί Γιοβάνοβιτς, ο πρεσβευτής, ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την Ουκρανία Κερτ Βόλκερ και ο Γκόρντον Σόντλαντ, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

“Η Ρωσία έβαλε το χέρι της” στην υπόθεση Μπάιντεν και ο Τραμπ δεν μας άφησε επιλογή, είπε η Πελόζι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: