Βολές Έσπερ κατά Ιράν, το οποίο “υπονομεύει τη διεθνή τάξη”: Φόβοι ΝΑΤΟ για κλιμάκωση έντασης

File Photo: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παραβρέθηκε στην ορκωμοσία του υπουργού Άμυνας, Μαρκ Έσπερ. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Τη διεθνή τάξη, την οποία “υπονομεύει τον Ιράν” θα υπερασπιστούν οι ΗΠΑ, μετά την “άνευ προηγουμένου επίθεση” στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ σήμερα Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου ανέφερε, μέσω του Twitter, ότι νωρίτερα συμμετείχε σε ένα συμβούλιο στον Λευκό Οίκο προκειμένου να ενημερώσει για την κατάσταση τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Έσπερ πρόσθεσε ότι το Σαββατοκύριακο μίλησε τηλεφωνικά για το θέμα με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας και τον υπουργό Άμυνας του Ιράκ.

Κλιμάκωση της έντασης φοβάται ο Στόλτενμπεργκ

Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε σήμερα ότι ανησυχεί πολύ για “τον κίνδυνο κλιμάκωσης” μετά τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία, κατηγορώντας την Τεχεράνη ότι “αποσταθεροποιεί όλη τη Μέση Ανατολή”.

  • Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο στη Βαγδάτη, ο κ. Στόλτενμπεργκ κάλεσε όλες τις πλευρές “να αποφύγουν τέτοιες επιθέσεις επειδή μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες για όλη την περιοχή και ανησυχούμε πολύ για τον κίνδυνο κλιμάκωσης”.

“Το Ιράν στηρίζει διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις και είναι υπεύθυνο για την αποσταθεροποίηση όλης της περιοχής”, επέμεινε ο Στόλτενμπεργκ.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Καθησυχάζει ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ: Σημαντική η ποσότητα πετρελαίου στην αγορά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: