Τριμερής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου για θέματα διασποράς: Το Πρόγραμμα “Νόστος”…

File Photo: O Επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φώτης Φωτίου. Πηγή: ΚΥΠΕ




Συνεχίζεται η συνεργασία σε θέματα διασποράς μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, ενώ σύμφωνα με τον Επίτροπο Προεδρίας Φώτη Φωτίου, έμφαση δίνεται σε θέματα νεολαίας και κλιματικής αλλαγής. Σύντομα αναμένεται να παρθούν αποφάσεις και για τη συνέχεια του προγράμματος «Νόστος».

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Φωτίου είπε ότι σύντομα αναμένεται να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση με τους ομολόγους του, την Υπουργό Μετανάστευσης της Αιγύπτου Ναμπίλα Μακράμ και τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνη Διαματάρη.

Η τριμερής συνάντηση για θέματα διασποράς θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα, είτε κατά τη διάρκεια της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής στο Κάιρο, στις 8 Οκτωβρίου, είτε ξεχωριστά, συμπλήρωσε ο κ. Φωτίου.

Πρόσθεσε ότι στο πρόγραμμα της Τριμερούς Συνόδου περιλαμβάνοντα ήδη οι δράσεις του προγράμματος «Νόστος» και αναμένεται να γίνει συζήτηση επ’ αυτού, ενώ θα παρθούν αποφάσεις και για τη συνέχεια και τη θεματολογία του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο Προεδρίας, το πιο πιθανό είναι το «Νόστος»να επικεντρωθεί σε θέματα νέας γενιάς, εντάσσοντας και τη νέα πρωτοβουλία της Κύπρου για την κλιματική αλλαγή. Η επόμενη συνάντηση του «Νόστος» ενδέχεται να γίνει είτε στην Γαλλία, είτε στην Αμερική, συμπλήρωσε.

Είπε ακόμη ότι θα συζητηθούν και άλλα θέματα, όπως η διοργάνωση κοινής επίσκεψης νέων επιστημόνων της διασποράς σε Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο.

Στις σκέψεις του Προεδρικού Επιτρόπου είναι και η διοργάνωση ενός συμποσίου ή συνεδρίου, ώστε να αναδειχθεί καλύτερα η ιστορία των Αιγυπτιωτών που σήμερα διαμένουν σε Κύπρο και Ελλάδα.

ΚΥΠΕ – Αντώνης Γκιλδάκης
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 30/09/2019

Δίκαιη λύση στο Κυπριακό και αναστήλωση ναών Καρπασίας, ευχήθηκε ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: