Το πόρισμα του Υπουργείου Παιδείας για το περιστατικό με τη μαντήλα: Τί λέει ο πρώην διευθυντής

Ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου Χαμπιαούρης με την μαθήτρια, τον πατερας της, τον Διευθυντή του σχολείου Λοΐζο Σέπο, τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, Κυπριανό Λούη και τον Πρόεδρο των Οργανωμένων Γονέων Κυριάκο Νικηφόρου, Φωτογραφία via Καθημερινή Κύπρου




Θέματα σε τρία επίπεδα θεωρεί ότι προκύπτουν το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, σε σχέση με το περιστατικό που έλαβε χώρα στο Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα, όταν ο διευθυντής εκδίωξε μαθήτρια η οποία φορούσε μαντίλα κατά την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΠΑΝ αναφέρεται ότι προκύπτουν θέματα που αφορούν:

-στη διαχείριση του περιστατικού από τον Διευθυντή του σχολείου,
-στη Νομοθεσία και τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης,
-στη συμπεριφορά μερίδας μαθητών/τριών.

Τα πιο πάνω θέματα θα τύχουν χειρισμού από το ΥΠΠΑΝ σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία.

Τονίζεται ότι για το αποτέλεσμα της διοικητικής έρευνας έχει ενημερωθεί το ενδιαφερόμενο πρόσωπο, όπως επιβάλλει η Νομοθεσία.

Σέπος: Έχουν κανιβαλλίσει εις βάρος μου

Τη δική του παρέμβαση σχετικά με την εκδίωξη μαθήτριας με μαντίλα από το Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος από το Υπουργείο Παιδείας, έκανε σήμερα ο διευθυντής του σχολείου Λοΐζος Σέπος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από μέρα σε μέρα» στο ΡΙΚ, ο κ. Σέπος απέρριψε τα περί σταυροφορίας, καλώντας τη Βουλή να θεσπίσει κανονισμούς για το τι σημαίνει στολή στα σχολεία και αν υπάρχει.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Λοΐζος Σέπος, ξεκαθάρισε ότι το περιστατικό συνέβη στο γραφείο του Διευθυντή. «Ούτε καν τη λέξη μαντίλα δεν ανέφερα», είπε, σημειώνοντας ότι η παρατήρηση αφορούσε την κάλυψη του κεφαλιού.

Ο διευθυντής που μετατέθηκε μετά το συμβάν, κάλεσε επανειλημμένα τους αρμόδιους να ορίσουν τι σημαίνει «ευπρεπής εμφάνιση».

Μιλώντας για σενάρια, δήλωσε ότι δεν έχει σημασία τι θα μπορούσε να γίνει αλλά τι έγινε. «Πώς είναι δυνατόν να βγαίνει μια επιτροπή της Βουλής να κάνει έρευνα».

Τονίζοντας ότι έχουν καννιβαλίσει εις βάρος του, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «με έχουν δολοφονήσει κανονικά».

Εξήγησε δε ότι δεν έχει κάτι προσωπικό με τη μαθήτρια, ζητώντας ξεκαθάρισμα σχετικά με τους κανονισμούς.

Πηγή: philenews

“Δεν αποχωρώ λόγω του Συνεργατισμού”, διευκρινίζει ο ΥΠΟΙΚ, Χάρης Γεωργιάδης

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: