Το πολιτικό Ισλάμ προσπαθεί να χειραγωγήσει την ΕΕ, δήλωσε για τον Ερντογάν ο Μαυρίδης

File Photo: Ο Κύπριος ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ




Παρέμβαση για την εξωτερική απειλή της Τουρκίας εξέφρασε ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης σε γραπτή δήλωσή του με την ευκαιρία της συζήτησης χθες στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις εξωτερικές παρεμβάσεις από τρίτες χώρες σε δημοκρατικές διαδικασίες των κρατών μελών της ΕΕ.

«Οι δημοκρατικοί μας θεσμοί αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο των αρχών του ευρωπαϊκού μας πολιτισμού, που μας επιτρέπουν να διαμορφώνουμε μαζί το ειρηνικό μας μέλλον», αναφέρει ο κ. Μαυρίδης.

  • «Οι αξίες του πολιτισμού μας είναι το μέγιστο συμφέρον της ΕΕ. Ωστόσο, οι δημοκρατικές μας διαδικασίες στην ΕΕ δέχονται σήμερα επίθεση στο πλαίσιο ενός υβριδικού πολέμου όπου ξένα συμφέροντα επιδιώκουν την χειραγώγηση της κοινής γνώμης, την έσωθεν διάβρωση και εν τέλει την αποδόμηση της ΕΕ», προσθέτει.

Συνεχίζει αναφέροντας ότι «γίναμε μάρτυρες της επιδίωξης της Ρωσίας να αποκτήσει επιρροή και να χειραγωγήσει τις δημοκρατικές διαδικασίες μέσω παραπληροφόρησης και συγκαλυμμένης προπαγάνδας».

  • Υπάρχει όμως, αναφέρει, «και άλλη αναδυόμενη υπαρκτή εξωτερική απειλή από την Τουρκία του Ερντογάν». Σύμφωνα με τον κ. Μαυρίδη «ο νεοσουλτάνος συγκαλύπτει τις επεμβάσεις του υπό τον μανδύα της θρησκευτικής ελευθερίας και επιχειρεί μέσω του πολιτικού Ισλάμ να χειραγωγήσει την ΕΕ».

«Οι περιπτώσεις της Βουλγαρίας και του κατεχόμενου βόρειου μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ήδη δύο θύματα της συστηματικής ισλαμιστικής επέμβασης του Ερντογάν», σημειώνει ο ίδιος.

«Το θλιβερό είναι που στο όνομα της πολιτικής ορθότητας, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αποφεύγουν να θέσουν το θέμα δημόσια», καταλήγει.

ΚΥΠΕ
18/09/2019

“Πόρτα” Επιτρόπου Χαν σε Ερντογάν για πυρηνικά: Να εναρμονιστεί με τη νομοθεσία της ΕΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: