Το ντέρμπι των “αιωνίων” στις 20.30 το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ: Όλο το πρόγραμμα

File Photo: Δύο ντέρμπι στην 4η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Ξεχωριστή η σημερινή Κυριακή, αφού για πρώτη φορά πέφτουν μαζί το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη με αυτό των «αιωνίων» ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Εκτός από αυτά τα μεγάλα παιχνίδια το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται με άλλα δύο ματς, το ΑΕΛ-Ξάνθη και το Λαμία-Πανιώνιος.

ΑΕΛ-Ξάνθη 15:00 (NOVASPORTS 1)

Η αυλαία των σημερινών αγώνων της Superleague ανοίγει με το παιχνίδι στο AEL FC Arena ανάμεσα στην ΑΕΛ και την Ξάνθη. Οι γηπεδούχοι μετρούν μόλις έναν βαθμό στις πρώτες αγωνιστικές και ψάχνουν την πρώτη τους νίκη. Ο Μιχάλης Γρηγορίου έχει αρκετούς «πονοκεφάλους», αφού εκτός είναι οι τραυματίες Ζίζιτς και Φιλίποβιτς, όπως και ο τιμωρημένος Ζίβκοβιτς. Γκόλιας και Χοτζαλί δεν είναι επίσης στην αποστολή για λόγους τακτικής, ενώ ο Ασούμπρε είναι ακόμη έτοιμος.

Η Ξάνθη από την άλλη έχει κάνει μέχρι στιγμής το 3 στα 3 και βρίσκεται στα ψηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα. Στόχος είναι ακόμη μία επιτυχία. Από την αποστολή λείπουν οι Πάμπο Ντε Λούκας και Μπαξεβανίδης, ενώ επέστρεψε μετά από σημαντικό χρονικό διάστημα ο Φασίδης.

ΠΑΟΚ-Άρης 18.30 (PAOK TV)

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης θα είναι το πρώτο που θα ανοίξει το «χορό» των μεγάλων αγώνων. Στην κατάμεστη Τούμπα, αφού ελάχιστα εισιτήρια έχουν απομείνει, ο ΠΑΟΚ αναζητεί ακόμη μία νίκη για να συνεχίσει με το 4 στα 4. Ο Αμπέλ Φερέιρα εκτός από τους μακροχρόνια απόντες Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο και Βιεϊρίνια δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα με τον Ομάρ Ελ Καντουρί να βρίσκεται κανονικά στη διάθεση του Πορτογάλου.

Ο Άρης από την άλλη γνωρίζει ότι έχει δύσκολο έργο, αλλά έρχεται με τη φόρα της τεσσάρας κόντρα στον Παναθηναϊκό. Με επιτυχία σκαρφαλώνει περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα ενόψει της συνέχεια. Η αποστολή των «κιτρινόμαυρων» αποτελείται από20 παίκτες. Μέσα βρίσκεται ο Τόνσο, ενώ εκτός είναι ο Μπα.

Λαμία-Πανιώνιος 19:30 (ΕΡΤ SPORTS)

Η Λαμία είναι από τις ομάδες δίχως νίκη και θα την επιδιώξει στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο. Ο Σωτήρης Αντωνίου μπορεί να υπολογίζει για το παιχνίδι τον Ντάνι Μπεχαράνο, ο οποίος πρόλαβε να μπει στην αποστολή, αλλά και τον νεοαποκτηθέντα Τιρόνε.

Ο Πανιώνιος κατάφερε να κερδίσει από την ΑΕΛ και να μειώσει την ποινή του -6 κατά το ήμισυ. Η αποστολή του είναι δύσκολη, όμως στόχος του είναι να σβήσει την τιμωρία του για να αρχίσει να κερδίζει έδαφος. Πέρα από τους απόντες Εμμανουηλίδη και Δούμτσιο άλλα προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Ιστορικό.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 20:30 (NOVASPORTS 1)

Το ντέρμπι των «αιωνίων» θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Superleague. Ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει στο σημείο μηδέν και ψάχνει αγωνιστική ανάσταση απέναντι στον Ολυμπιακό σε ένα ΟΑΚΑ που δεν θα θυμίζει ότι φιλοξενεί ένα μεγάλο ντέρμπι. Ο Γιώργος Δώνης δεν θα έχει προβλήματα, αφού στη διάθεσή του τίθεται ο αρχηγός Δημήτρης Κουρμπέλης, όπως και οι Μπαρτ Σένκεφελντ και Ούφε Μπεκ. Ο 28χρονος αμυντικός μάλιστα δοκιμάστηκε στις προπονήσεις με τους βασικούς, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα βρεθεί στη βασική 11άδα.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο ΟΑΚΑ με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Εννέα πόντοι ήδη στη Superleague και μία μεγάλη ισοπαλία κόντρα στην Τότεναμ για το Champions League. Ο Πέδρο Μαρτίνς, ώστοσο, δεν θέλει σε καμία περίπτωση τον εφησυχασμό. Στην αποστολή των «ερυθρολεύκων» συμπεριλήφθηκαν ο Μπενζιά με τον Λοβέρα, ενώ εκτός έμειναν ο Παπέ Αμπού Σισέ και ο Μπρούνο Γκασπάρ.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Σε ρυθμούς ντέρμπι η Θεσσαλονίκη: ΠΑΟΚ και Άρης διασταυρώνουν τα ξίφη τους, στις 18.30

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: