Το μήνυμα των Αμμοχωστιανών για τα σχέδια Οζερσάι: Δεν πουλάμε τις περιουσίες μας

File Photo: Η «νέα κατάληψη» της Αμμοχώστου. Photo via Facebook, Kudret Özersay
Συνεδριάζει απόψε (11/9) στη Λεμεσό, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Οργανώσεων Αμμοχώστου, με φόντο τις εξελίξεις δραματικές εξελίξεις που αφορούν την περίκλειστη πόλη.

  • Οι τουρκικοί σχεδιασμοί για διάνοιξη των Βαρωσιών υπό Τ/κ διοίκηση και εποικισμού της πόλης, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη όπως αποκάλυψε με συγκεκριμένο χάρτη το ΣΙΓΜΑ.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου βρίσκεται στη διαδικασία καταρτισμού λίστας των Ε/κ ιδιοκτητών ξενοδοχείων της περίκλειστης περιοχής.

Μέχρι το 1974 ο συνολικός αριθμός των ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων (hotel apartments) ανερχόταν στα 68. Οι πλείστοι ιδιοκτήτες των σχετικών καταλυμάτων, έχουν φύγει από τη ζωή. Η προσπάθεια συντονισμού και εντοπισμού των κληρονόμων τους γίνεται στη σκιά των πληροφοριών – φημών ότι ο λεγόμενος «υπουργός Εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι προτίθεται να τους καλέσει τον Οκτώβριο για «διαβουλεύσεις».

Οι οργανωμένοι Φορείς και πιο συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των Αμμοχωστιανών ξενοδόχων, διαμηνύουν ότι δεν προτίθενται να πουλήσουν τις περιουσίες τους στην Τουρκία.

  • Σε πολιτικό επίπεδο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, επανέλαβε για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο η κυπριακή κυβέρνηση να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Η.Ε.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αμμοχώστου, Σίμος Ιωάννου στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ανέφερε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρξει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις.

sigmalive.com

Αδύνατη η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων υπό την απειλή κανονιοφόρων, λέει ο Αναστασιάδης

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal