Το Ιράν είναι ισχυρό και αναγκάζονται να το κατηγορούν άδικα, δηλώνει ο στρατηγός Σαλαμί

File Photo: Ο Ιρανός στρατηγός Σαλαμί. EPA, SEPAHNEWS, HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY, NO SALES




Το Ιράν είναι τόσο ισχυρό που αναγκάζονται να το κατηγορούν άδικα ότι βρίσκεται πίσω από κάθε ατυχές συμβάν, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Από την Κυριακή, το Ιράν απορρίπτει κατηγορηματικά τις αμερικανικές και σαουδαραβικές κατηγορίες εναντίον του ότι αυτό κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις που έγιναν το Σάββατο σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβαν οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης.

“Από την στιγμή που έχουμε εμπιστοσύνη ότι οι στρατιώτες μας περιμένουν τον εχθρό επαγρυπνώντας στα σύνορα, δεν έχουμε καμία ανησυχία όσον αφορά τους εχθρούς, μεγάλους ή μικρούς”, δήλωσε ο στρατηγός Σαλαμί, όπως μεταδίδει το Fars, στη διάρκεια επίσκεψής του στο Μποζνούρ, στο βορειοανατολικό Ιράν.

“Εμείς δεν έχουμε τέτοιου είδους ανησυχίες και ο εχθρός το ξέρει αυτό και σήμερα είμαστε τόσο ισχυροί που αναγκάζονται να μας κατηγορούν άδικα ότι βρισκόμαστε πίσω από κάθε ατυχές συμβάν”, πρόσθεσε ο Σαλαμί, τις δηλώσεις του οποίου επικαλέστηκε το Fars κατά το κλείσιμο αφιερώματός του στις προσπάθειες των Φρουρών της Επανάστασης για την τοπική ανάπτυξη.

Οι δηλώσεις του αυτές μεταδόθηκαν επίσης από την ιρανική δημόσια τηλεόραση.

Η δημοσιοποίηση των δηλώσεων αυτών, που αποδίδονται στον στρατηγό Χοσεΐν Σαλαμί, έπεται των δηλώσεων που έκανε χθες ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Σαουδική Αραβία, ο οποίος επέρριψε για άλλη μια φορά στο Ιράν την ευθύνη για τις επιθέσεις του Σαββάτου σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία.

Στο μεταξύ ο Πομπέο, ο οποίος επισκέπτεται την περιοχή μετά την επίθεση αυτή, αναχώρησε σήμερα από την Σαουδική Αραβία για το Αμπού Ντάμπι, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης.

Εξάλλου η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα ότι απέστειλε 7 ειδικούς για να μετάσχουν στην έρευνα για τις επιθέσεις.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται ειδικοί στα εκρηκτικά, στους πυραύλους και στα αμυντικά συστήματα εδάφους-αέρος, σύμφωνα με εκπρόσωπο του γαλλικού υπουργείου Άμυνας.

Νωρίτερα σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν αναφέρθηκε στην αποστολή των ειδικών, ενώ σχολίασε ότι η ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση αυτή από τους Χούτι της Υεμένης “δεν είναι πολύ αξιόπιστη”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Οι επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία εγκρίθηκαν από τον Χαμενεΐ, μεταδίδει το CBS News

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: