Το Facebook μπλόκαρε τον Νετανιάχου γιατί χρησιμοποιεί “ρητορική μίσους” για τους Άραβες

File Photo: EPA, SASCHA STEINBACH
Το Facebook ανακοίνωσε χθες ότι αναστέλλει το chatbot που λειτουργεί η επίσημη σελίδα του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, επειδή παραβίασε μια από τις πολιτικές του Facebook, την μη χρήση “ρητορικής μίσους”.

Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι το κόμμα Λικούντ του πρωθυπουργού Νετανιάχου, παραβίασε την πολιτική περί λόγου του Facebook στέλνοντας μήνυμα στο οποίο αναφερόταν  ότι οι Αραβο-Ισραηλινοί  πολιτικοί θέλουν “να μας εξουδετερώσουν όλους”.
Εκπρόσωπος του γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε πως το chatbot έχει σταματήσει προσωρινά να λειτουργεί για 24 ώρες κι ότι θα ληφθούν επίσης μέτρα ώστε να μην υπάρξουν μελλοντικές παραβιάσεις των πολιτικών της εταιρείας.

“Μετά από προσεκτική έρευνα των προεκλογικών δραστηριοτήτων του bot του κόμματος Λικούντ, διαπιστώσαμε παραβίαση της πολιτικής μας περί μη χρήσης ρητορικής μίσους. Επίσης διαπιστώσαμε ότι το bot κάνει κακή χρήση της πλατφόρμας στην χρονική περίοδο που επιτρέπεται να έρθει σε επαφή με τους πολίτες. Ως αποτέλεσμα, αναστέλλουμε προσωρινά την λειτουργία του bot για 14 ώρες” δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας.

Αφορμή για την έρευνα που έκανε το Facebook και την αναστολή λειτουργίας του προεκλογικού bot στάθηκε η καταγγελία εκ μέρους του κόμματος “Κοινή Λίστα” ότι ο Νετανιάχου και το κόμμα του υποδαυλίζουν το μίσος .

Η αναστολή λειτουργίας ήρθε ως αποτέλεσμα της online εκστρατείας του Λικούντ που ζητούσε από τους ψηφοφόρους να αποτρέψουν τον σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης η οποία, όπως λέει, θα συμμαχήσεις με τους Αραβο-Ισραηλινούς βουλευτές.

Πάντως, επισήμως το Λικούντ απέδωσε την “ρητορική μίσους” που του καταλογίζει το Facebook σε “λάθος ενός εργαζόμενου” στην προεκλογική εκστρατεία του κόμματος. Επίσης, ανέφερε πως δεν υπήρξε έγκριση του Νετανιάχου για το μήνυμα.

“Ο πρωθυπουργός δεν τα είδε αυτά, δεν τα ενέκρινε, δεν συμφωνεί μ’ αυτά, αντιτίθεται σ’ αυτά”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Και ο ίδιος ο Νετανιάχου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη επέμεινε στην εκδοχή του “προσωπικού λάθους υπαλλήλου”, προσθέτοντας μάλιστα: “Έχω φίλους στις αραβικές χώρες και έχω σεβασμό για όλο τον κόσμο”.

Με πληροφορίες από Jerusalem Post, The Times of Israel

Σε σπήλαιο στη Σλοβενία θα ζήσουν και θα εκπαιδευτούν έξι αστροναύτες από όλο τον κόσμο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal