Το δρόμο για τη Βουλή παίρνει ο προϋπολογισμός: Ισοσκελισμένος, χωρίς ελλείμματα, λέει ο Γεωργιάδης

File Photo: Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρος, Χάρης Γεωργιάδης ΚΥΠΕ, Κάτια Χριστοδούλου




Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου τέθηκε και εγκρίθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2020 και παίρνει το δρόμο για τη Βουλή.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο ΥΠΟΙΚ Χάρης Γεωργιάδης, ανέφερε πως ο προϋπολογισμός του 2020 είναι ισοσκελισμένος χωρίς ελλείμματα.

  • «Το υπουργικό συμβούλιο έχει εξετάσει και έχει εγκρίνει τον κρατικό προϋπολογισμό για 2020. Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι πως πρόκειται για άλλο ένα προϋπολογισμό χωρίς ελλείμματα. Τις κακές εκείνες πρακτικές του παρελθόντος τις έχουμε αφήσει πίσω» δήλωσε.
  • O YΠΟΙΚ έκανε λόγο για αυξημένες δαπάνες λόγω ΓΕΣΥ «καθώς διανύουμε μεταβατική περίοδο σε σχέση με τη λειτουργία του» και πρόσθεσε ότι «το 2019 και το 2020 θα είναι ουσιαστικά έτη προσαρμογής του ΓεΣΥ και θα επανέλθει σιγά σιγά το κράτος σε κανονική βάση και για τις δαπάνες της υγείας»

Ο Χάρης Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε αναπτυξιακά έργα πέραν του 1 δισεκατομμυρίου.

Οι αποφάσεις των δικαστηρίων αναφορικά με τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που εκκρεμούν είναι ο μεγαλύτερος δυνητικός κίνδυνος που μπορεί να κλονίσει τη δημοσιονομική σταθερότητα, δήλωσε ο Υπουργός, αφού εκκρεμεί το ζήτημα.

Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός αναμένεται να τεθεί ενώπιον της Βουλής στις αρχές Οκτωβρίου.

Πηγή: philenews

Στην τρίτη θέση η Κύπρος στη μερική απασχόληση, σύμφωνα με τη Eurostat [σχεδιάγραμμα]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: