Τις επικοινωνίες Τραμπ–Πούτιν θέλουν οι Δημοκρατικοί: Μην τολμήσετε λέει ο Πούτιν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. EPA, RUSSIAN PRES. PRESS OFFICE, HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY, NO SALES




Ο Δημοκρατικός Άνταμ Σμιθ, πρόεδρος της Επιτροπής για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών στην Βουλή των Αντιπροσώπων δήλωσε σήμερα ότι το Κογκρέσο είναι αποφασισμένο να αποκτήσει πρόσβαση στα τηλεφωνήματα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά κι άλλους ξένους ηγέτες, επικαλούμενος ανησυχίες ότι (ο Αμερικανός πρόεδρος) μπορεί να έχει θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

  • “Νομίζω ότι η πιο σημαντική ανάγκη είναι η προστασία της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, αλλά και να δούμε αν οι συνομιλίες [του προέδρου Τραμπ] με άλλους ξένους ηγέτες και κυρίως με τον πρόεδροε Πούτιν υποβαθμίζουν την ασφάλεια μας με τέτοιο τρόπο, που θα εξυπηρετούσε προσωπικά την προεκλογική εκστρατεία του [Τραμπ],” δήλωσε ο Σιφ στην εκπομπή του NBC “Meet the Press.”

“Αν υπήρξε κάποιος τρόπος συγκάλυψης, είμαστε αποφασισμένοι να το μάθουμε,” πρόσθεσε ο ίδιος.

Προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εξέφρασε την ανησυχία της Μόσχας για το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο τηλεφωνικών επικοινωνιών του Αμεριανού Προέδρου Τραμπ με τον Ρώσο Ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά και την δημοσιοποίηση προ ημερών της απομαγνητοφώνησης του τηλεφωνήματος μεταξύ του Τραμπ και του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελέσκι.

  • Όπως μεταδίδει το Associated Press, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να βλάψει τις ήδη “προβληματικές” σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας.

“Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα συμβεί αυτό στις σχέσεις μας, οι οποίες είναι ήδη προβληματικές λόγω αρκετών προβλημάτων”, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Το υλικό που σχετίζεται με συνομιλίες μεταξύ αρχηγών κρατών είναι συνήθως απόρρητο σύμφωνα με την φυσιολογική διεθνή πρακτική”, πρόσθεσε.

Η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία των ΗΠΑ λέει ο Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε χθες Σάββατο το σκάνδαλο εξαιτίας της πίεσης που φέρεται να άσκησε στον ομόλογό του της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προκειμένου να δώσει εντολή να διενεργηθεί έρευνα από τις ουκρανικές εισαγγελικές αρχές σε βάρος του πολιτικού του αντιπάλου Τζο Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ τη μεγαλύτερη «απάτη» στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από Associated Press, The Hill, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι εκτυλίσσεται «η μεγαλύτερη απάτη στην αμερικανική ιστορία»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: