Τήνος: Ο καλύτερος προορισμός φθινοπωρινών διακοπών στο top 10 της βρετανικής Independent

File photo via Facebook




Τους δέκα καλύτερους προορισμούς για τους Βρετανούς λάτρεις των φθινοπωρινών διακοπών δημοσιεύει σε αφιέρωμά της η βρετανική εφημερίδα The Independent, τοποθετώντας πρώτο στον κατάλογο των δέκα προορισμών, το νησί της Τήνου. Στη δεύτερη θέση η Τουλούζ της Γαλλίας και στην τρίτη το Σπλιτ της Κροατίας.

Μπορεί για τους περισσότερους ο Σεπτέμβριος να είναι ο μήνας μ’ αυτή την υπέροχη αίσθηση της  “επιστροφής στο σχολείο”, αναφέρει στο αφιέρωμά της η βρετανική εφημερίδα. Ωστόσο,  απευθυνόμενη σε όσους δεν θέλουν ακόμη να βιώσουν την έλευση του βρετανικού φθινοπώρου, σημειώνει ότι υπάρχουν ιδανικά μέρη στην Ευρώπη για να παρατείνει κανείς την αίσθηση του καλοκαιριού…

Μ’ αυτή τη λογική, η ελληνική Τήνος, έρχεται σαν πρώτη επιλογή με μέση θερμοκρασία Σεπτεμβρίου τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Χαρακτηριστικά, συστήνοντας την Τήνο, η εφημερίδα σημειώνει πως “η Ελλάδα έχει μάλλον το μονοπώλιο όσον αφορά τον ήλιο στα τέλη του καλοκαιριού, και υπάρχει σημαντικός λόγος. Με το που τελειώνουν οι σχολικές διακοπές και τα πλήθη απομακρύνονται, τόσο οι παραλίες της μη νησιωτικής όσο και της νησιωτικής Ελλάδας μετατρέπονται στον καλύτερο ευρωπαϊκό προορισμό για τα τέλη του καλοκαιριού”

Όσον αφορά την επιλογή της Τήνου, επισημαίνει ότι παρότι βρίσκεται δίπλα στην “άγρια” Μύκονο, δείχνει ήρεμη καθώς έχει απαλλαγεί αυτή την εποχή από τα πλήθη των τουριστών.

Δεύτερη επιλογή της εφημερίδας, είναι η Τουλούζ της Γαλλίας, τρίτη το Σπλιτ της Κροατίας, και ακολουθούν το Πόρτο της Πορτογαλίας, η ισπανική Μαγιόρκα, η πρωτεύουσα της Μάλτας, Βαλέτα, το Φεζ στο Μαρόκο, η Σικελία και, τέλος, η πρωτεύουσα της Αλβανίας, Τίρανα.

Με πληροφορίες από The Independent

Το Χρυσό Λιοντάρι στην ταινία “Joker” και στην “Martin Eden” το βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: