Τηλεφωνική συνομιλία Αναστασιάδη και Τζόνσον: Στο “μενού” Brexit, AOZ και Κυπριακό

File Photo: Το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ
Τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ενημέρωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν απόψε, βράδυ Τετάρτης, 18 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου, ο Πρόεδρος επανέλαβε την υποστήριξη της κυπριακής Κυβέρνησης σε απόφαση για ομαλή αποχώρηση, ενώ συζητήθηκαν και διμερή θέματα.

  • Ο Πρόεδρος ενημέρωσε εξάλλου λεπτομερώς τον Βρετανό Πρωθυπουργό σχετικά με τις τουρκικές απειλές για την Αμμόχωστο, τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και την εμπλοκή που προκαλεί η τουρκική πλευρά στη προσπάθεια επανέναρξης διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην προσπάθεια αναζήτησης συνολικής λύσης του Κυπριακού με διαπραγματεύσεις, στη βάση αποφάσεων και ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, καταλήγει ο κ. Προδρόμου.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ

Συνάντηση Αναστασιάδη- Μπάρκλεϊ: Η Βρετανία εκτιμά τη θέση του Προέδρου για Brexit

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal