Τι δουλειά έχουν τα παραρτήματα των ξένων πρεσβειών στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου;

Στιγμιότυπο από εκδήλωση της βρετανικής υπάτης αρμοστείας στη Λευκωσία. Φωτογραφία Υπάτη Αρμοστεία




Το θέμα δεν είναι καινούργιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι σημαντικό και ανησυχητικό. Στα κατεχόμενα λειτουργούν παραρτήματα ξένων πρεσβειών.

Γιατί γίνεται αυτό από τη στιγμή που υπάρχει από το 2003 και εντεύθεν υπάρχει μερική άρση των περιορισμών στη διακίνηση ένθεν κακείθεν του κατοχικού οδοφράγματος;

Με βάση τα στοιχεία του ψευδοκράτους, πέραν της λεγόμενης τουρκικής πρεσβείας, γραφεία έχουν οι πρεσβείες των ΗΠΑ (Serif Arzik Street No: 6, Koskluciftlik), της Βρετανίας (Mehmet Akif  Avenue No:29), Ιταλίας (Mehmet Akif  Avenue No:29), της Γερμανίας (Mehmet Akif Avenue No:29), της Αυστραλίας (Guner Turkmen Sok No:20), Πολιτιστικό Κέντρο της Γαλλίας  (Arabahmet District, Dervis Pasa Street No:4) και το γραφείο υποστήριξης της Ε.Ε. στην πλατεία Σεραγίου.

Όλες αυτές οι πρεσβείες προφανώς και θα γνωρίζουν πως υπάρχουν ψηφίσματα του ΟΗΕ για το αποσχιστικό μόρφωμα, το ψευδοκράτος και πως η παρουσία τους εκεί είναι παράνομη και παραβιάζει αυτές τις αποφάσεις. Δικαιολογία για την παρουσία τους στα κατεχόμενα δεν υπάρχει.        

Κ.ΒΕΝ.

Όταν ένας δημοσιογράφος-ευρωβουλευτής έσωσε ένα κυπριακό κόμμα από την κατάρρευση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: