Θρίλερ η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ: Επεισοδιακό το 1-1…

Στιγμιότυπο από παλαιότερη αναμέτρηση των “αιωνίων”. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Σε ένα από τα πιο συναρπαστικά ντέρμπι των τελευταίων ετών, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο ΟΑΚΑ. Ο Γκερέρο άνοιξε το σκορ για τους «ερυθρόλευκους» στο 36΄ και ισοφάρισε με πέναλτι στο 90΄ ο Μολό για τους γηπεδούχους. Νωρίτερα (60΄) ο Ζοζέ Σα είχε αποκρούσει πέναλτι του Μακέντα.

Στην καλύτερη εφετινή του εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι έχει «σφυγμό», παρότι παραμένει χαμηλά στην κατάταξη με μόλις δύο βαθμούς μετά από τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να είναι στην πρώτη θέση, έχασε όμως την ευκαιρία να «ξεφορτωθεί» την… συντροφιά του ΠΑΟΚ.

Την ίδια ενδεκάδα με τον αγώνα εναντίον της Τότεναμ παρέταξε ο Πέδρο Μαρτίνς, ενώ ο Γιώργος Δώνης έκανε αρκετές αλλαγές σε σχέση με το ματς του «Κλ. Βικελίδης». Κάτι απολύτως λογικό, αφού η βαριά ήττα (4-0) του Παναθηναϊκού έφερε και τις αντίστοιχες ανακατατάξεις. Έξω οι Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Χατζηγιοβάνης, μέσα οι Σένκεφελντ, Κολοβός και Κουρμπέλης (επέστρεψε από τιμωρία).

Με εξαιρετική αμυντική λειτουργία, «αποκάλυψη» τον Μπαρτ Σένκεφελντ και πολύ θετικούς ανασταλτικά τους Κουρμπέλη, Δώνη, ο Παναθηναϊκός πήρε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα. Παρά τη δεδομένη ανωτερότητα του Ολυμπιακού στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν, δημιούργησαν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις και είχαν φέρει το ματς εκεί που ήθελαν. Ο Ολυμπιακός από την άλλη πλευρά, είχε τον Σεμέδο σε κακή μέρα, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει αμυντική ανισορροπία. Ευτύχησε, ωστόσο, να προηγηθεί στο πρώτο σουτ που επιχείρησε, μετά από 36 λεπτά παιχνιδιού. Όμως ο Γκερέρο είναι επιθετικός μεγάλης κλάσης και κατάφερε με το αριστερό να στείλει τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Διούδη.

Ο Παναθηναϊκός δεν το έβαλε κάτω και μπήκε πολύ δυνατά στο β΄ ημίχρονο, με «αιχμή του δόρατος» το νεαρό Περέα. Στο 58΄ ο Κολομβιανός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Σεμέδο και οι γηπεδούχοι είχαν την τεράστια ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσια. Όμως ο Ζοζέ Σα αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά ανίκητος, αποκρούοντας την εκτέλεση του Φεντερίκο Μακέντα.

Ο Ολυμπιακός εμφάνισε σημάδια κόπωσης, τα οποία φρόντισε να διορθώσει ο Μαρτίνς με δύο αλλαγές (Καμαρά, Ραντζέλοβιτς). Μετά το χαμένο πέναλτι, οι «ερυθρόλευκοι» πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, ενέπνεαν μεγαλύτερη σιγουριά και πλησίαζαν τον στόχο τους.

Στο 88΄ ήλθε η ώρα της… εξιλέωσης για τον Μακέντα, που ήταν σε κακή βραδιά. Όμως, με καταπληκτική ντρίπλα στον Μεριά, κέρδισε νέο πέναλτι. Αυτή τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιοάν Μολό και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο 90΄.

Διαιτητής: Σάσα Στέγκεμαν (Γερμανία)

Κίτρινες: Ινσούα, Χρήστος Δώνης, Πούγγουρας, Κουρμπέλης, Μακέντα – Σεμέδο, Γκερέρο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Χρήστος Δώνης (71΄ Μπεκ), Κολοβός, Ζαχίντ (62΄ Μολό), Μπουζούκης, Μακέντα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουϊ, Μεριά, Σεμέδο, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Μασούρας (66΄ Ραντζέλοβιτς΅), Ποντένσε (90+3΄ Ελ Αραμπί), Βαλμπουενά (69΄ Καμαρά), Γκερέρο.

* Με την έναρξη του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές έκαναν παύση 60 δευτερολέπτων, ως ένδειξη συμπαράστασης των παικτών της SL1 προς τους ανασφάλιστους συναδέλφους τους στην SL2, Football League και τα προστατευόμενα μέλη τους. Μία κίνηση – πρωτοβουλία του ΠΣΑΠ.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

2΄: Λάθος γύρισμα του Μεριά, ο Μακέντα δεν καταφέρνει να «τσιμπήσει» τη μπάλα. Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό

7΄: Η πρώτη κίτρινη του ντέρμπι, στον Χρήστο Δώνη για φάουλ στον Βαλμπουενά

24΄: Κεφαλιά του Γκερέρο, μπλόκαρε εύκολα ο Διούδης, στην πρώτη αξιόλογη επιθετική προσπάθεια των φιλοξενούμενων

26΄: Λάθος του Σεμέδο, που χάνει τη μπάλα και ανατρέπει τον Μπουζούκη πριν γίνει επικίνδυνος. Κίτρινη κάρτα

33΄: Κόρνερ του Ζαχίντ, ο Κουρμπέλης παίρνει την κεφαλιά, η μπάλα άουτ

36΄: ΓΚΟΛ! «Μισή» ευκαιρία χρειάστηκε ο Γκερέρο και με αριστερό συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής έγραψε το 0-1

45+2΄: Λήξη ημιχρόνου

46΄: Με μία αλλαγή ξεκινά το β΄ ημίχρονο ο Παναθηναϊκός: Περέα αντί Κολοβού

46΄: Ξανά με το «καλημέρα» ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Γύρισμα του Μακέντα απομάκρυνση του Σα, η μπάλα διεκδικούμενη μέσα στην περιοχή αλλά δεν πήγε σε «πράσινα» πόδια

51΄: Κακό σουτ του Μπουζούκη από πλεονεκτική θέση

52΄: Εντυπωσιακό σπριντ του Τσιμίκα που καθαρίζει τη φάση, πριν βγει τετ α τετ ο Ζαχίντ

56΄: Χρήση VAR για πιθανό πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού. Δεν υπάρχει παράβαση, αποφάσισε ο Γερμανός διαιτητής

58΄: Πέναλτι για τον Παναθηναϊκό! Ο Σεμέδο ανέτρεψε τον Περέα

60΄: Ο Σα απέκρουσε την εκτέλεση του Μακέντα, όμως ο διαιτητής διατάζει επανάληψη.

62΄: Ο διαιτητής εξετάζει το VAR και αποφασίζει ότι τελικά δεν υπήρξε παράβαση. Αναιρεί και την κίτρινη που είχε δείξει στον Σα για διαμαρτυρία

85΄: Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με προβολή του Μακέντα και απόκρουση του Σα

88΄: Κι άλλο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκου, σε ανατροπή του Μακέντα από τον Μεριά

90΄: ΓΚΟΛ! Ο Γιοάν Μολό ισοφαρίζει για τον Παναθηναϊκό

90+5:΄: Λήξη του αγώνα

Με στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: